Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Paven fordømmer abort

Paven sammenlikner abort med leiemord

Pave Frans gjentar sin fordømmelse av abort og sammenlikner det med betalingsdrap.

ABORTMOTSTANDER: Pave Frans. Foto: Filippo MONTEFORTE / AFP
ABORTMOTSTANDER: Pave Frans. Foto: Filippo MONTEFORTE / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Er det lovlig å eliminere en menneskeliv for å løse et problem? Er det lovlig å leie en betalt morder for å løse et problem, sa den katolske kirkens overhode på en antiabort-konferanse sponset av Vatikanet.

Pave Frans mener abort aldri kan godtas, selv ikke når fosteret er alvorlig sykt eller sannsynligvis kommer til å dø. Et menneske er «aldri uforenlig med livet», sa han.

- Alle barn er en gave som endrer en familiehistorie. Og dette barnet må ønskes velkommen, elskes og tas hånd om, sier paven.

Frans har tidligere uttrykt sympati med kvinner som har tatt abort og gjort det enklere for dem å få syndsforlatelse. Paven brukte lignende sammenligninger med betalingsdrap da han snakket om abort i oktober 2018. Det vakte kraftige reaksjoner fra legemiljøer.

Uttalelsene lørdag kommer mens abortkampen igjen er høyt på agendaen i USA, der konservative republikanere i en rekke delstater prøver å innskrenke retten til selvbestemt abort.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!