Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Paven sendt på sykehus igjen

Influensaen er kommet tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Paven ble i dag fraktet til sykehuset Gemelli Policlinico, opplyser Vatikanet, ifølge AP. Det skal være et tilbakeslag av influensa som har ført til den nye innleggelsen.

Avlyste

Dette ble opplyst bare noen få minutter etter at det ble opplyst at paven hadde avlyst overværelsen av en seremoni, et punkt som opprinnelig sto på hans offiselle program. 

1. februar ble paven innlagt med høy feber. pusteproblemer og influensa. Katolikker verden over fryktet at det går mot slutten for den 84-år gamle kirkelederen som også plages av Parkinson.

Paven har vist seg offentlig fra vinduet sitt i Vatikanet to ganger etter den forrige innleggelsen. I etterkant av sykdommen har det blitt debattert om han bør gå av før han dør blomsteret opp. Sist gang en pave gikk av var i 1415.

Spekulasjoner

Hver gang hans helse skranter, bobler spekulasjonene om hvem som skal bli hans etterfølger. Johannes Paul II, eller Karol Wojtyla, som han het, er den første ikke-italienske paven på 455 år. Enkelte mener den neste paven bør komme fra et land i tredje verden, der den katolske kirken har størst framgang.

I løpet av sin mannsalder som pave, har Johannes Paul utnevnt nesten alle kardinalene som vil inngå i konklaven som skal velge hans etterfølger.

Dermed er det mest sannsynlig at den neste paven vil være teologisk konservativ - som sin forgjenger og de kardinaler han har utnevnt.

<B>SKRAL HELSE:</B> Pave Johannes Paul II.