Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Paven slo i bordet

Pave Johannes Paul II har ikke alltid en engels tålmodighet. I går slo han bokstavelig talt i bordet, for å skape ro blant begeistrede katolikker som hadde kommet før å høre ham preke ved pavens feriested Castel Gandolfo utenfor Roma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Må jeg få be om en smule tålmodighet, ropte den 80 år gamle paven og banket knyttneven i lesepulten. Han skal spesielt ha vært oppbrakt over at en gruppe spanske turister hilste ham med gjentatte og begeistrede «olé»-rop, som om han skulle være en slags åndelig tyrefekter, skriver italienske aviser i dag.

Paven er ellers kjent som en mild og vennlig mann, og italiensk presses kirkemedarbeidere kan ikke huske at han noen gang tidligere har vært så sint i all offentlighet. Men så hadde han også full rett til å påpeke at hans tilhørere befant seg i en kirke og ikke på en idrettsstadion, heter det i kommentarene.

(NTB-DPA)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media