Paven taler Jerusalem midt imot

Det palestinske folk har lidd lenge nok. Det er på høy tid at palestinerne får sin egen stat, sa pave Johannes Paul II da han onsdag besøkte Betlehem i den palestinsk-styrte del av Vestbredden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paven var svært direkte i sin ordbruk, noe som overrasket mange av hans tilhørere i Jesu fødeby. Spørsmålet om en egen palestinsk stat er ett av de mest omstridte i fredsprosessen i Midtøsten, og mange kristne deler Israels sterke skepsis til en slik statsdannelse.

- Ingen kan lukke øynene for hvor mye det palestinske folk har måttet lide de siste tiårene. Dere har vært hundset og herjet med, mens en hel verden har stått og sett på. Dette har pågått altfor lenge, sa den 79 år gamle paven.

Palestinernes president Yasser Arafat takket paven for hans støtte og sa at alle palestinere vil vite å verdsette denne prinsippfaste støtten til deres rettmessige krav. Han ønsker samtidig paven et fredelig opphold i Jerusalem, som han kalte «Palestinas evige hovedstad».

NTB

Pave Johannes Paul II møtte onsdag palestinernes president Yasser Arafat i Jesu fødeby Betlehem, og benyttet anledningen til å ta til orde for en egen palestinsk stat .