Paven til kamp mot narkobander og marxisme

Kom med heftige erklæringer i Mexico.

POPULÆR: Pave Benedikt XVIs popularitet er foreløpig ikke på nivå med forgjengerens, John Paul II, men skal være stigende etter at han igår ankom Mexico på sin første tur til den spansktalende delen av Latin-Amerika. Her møter han tilhengere i den meksikanske byen Leon. Foto: REUTERS/Osservatore Romano
POPULÆR: Pave Benedikt XVIs popularitet er foreløpig ikke på nivå med forgjengerens, John Paul II, men skal være stigende etter at han igår ankom Mexico på sin første tur til den spansktalende delen av Latin-Amerika. Her møter han tilhengere i den meksikanske byen Leon. Foto: REUTERS/Osservatore Romano Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kort før ankomsten til Mexico igår, kom pave Benedikt XVI med skarpe advarsler mot både narkotikarelatert vold og marxismen.Sistnevnte mener han har utspilt sin rolle.På sitt første besøk i landet, ble paven møtt av tusenvis av begeistrede tilhengere kledd i gult og hvitt.

Krever religionsfrihet I går tok ikke paven altfor mange diplomatiske hensyn til at han om et par dager ankommer kommuniststaten Cuba.Han sa at den marxistiske ideologien ikke lenger henger sammen med den virkelige verden, og etterlyste nye samfunnsmodeller.

Ifølge BBC gjorde han det klart at «kirken er alltid på tanke- og religionsfrihetens side».

Likevel lot ikke Cubas regjering seg provosere.Utenriksminister Bruno Rodriguez sa tvert i mot at Cuba er åpen for meninger som skiller seg fra regjeringens.

50.000 drept Paven lovet ifølge NTB å be spesielt for alle dem som er rammet av narko-relatert vold.

- Vi må gjøre alt som står i vår makt for å bekjempe denne ødeleggende ondskapen mot menneskeheten og ungdommen, sa paven i flyet på vei til verdens nest mest folkerike katolske land Mexico.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer