Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Paven: Våpenprodusenter er ikke kristne

Folk som produserer våpen eller investerer i våpenindustrien, er hyklerske om de kaller seg kristne, sa pave Frans søndag.

HARDT UT: Pave Frans går til hardt angrep på det han mener er dobbeltmoralske våpenprodusenter. Foto: PREUTERS/Alessandro Garofalo
HARDT UT: Pave Frans går til hardt angrep på det han mener er dobbeltmoralske våpenprodusenter. Foto: PREUTERS/Alessandro Garofalo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pavens fordømmelse av våpenindustrien på et folkemøte med tusener av unge i Torino var den sterkeste han er kommet med hittil mot produksjonen av våpen.

- Det får meg til å tenke på - folk, direktører, forretningsmennn som kaller seg kristne, og produserer våpen. Det skaper en viss mangel på tillit, sa han.

Han kritiserte også dem som investerer i våpenindustrien:

- Dobbeltmoral er dagens orden - de sier en ting og gjør noe annet, sa han til sterk applaus fra de unge tilhørerne.

Paven snakket også om de to verdenskrigene. Blant annet kritiserte han de allierte for ikke å ha gjort noe for å hindre holocaust, selv om de kjente til hva som foregikk.

- Stormaktene hadde bilder av jernbanene som førte togene til konsentrasjonsleirer som Auschwitz for å drepe jøder, kristne, homofile, alle. Hvorfor bombet de ikke toglinjene, sa han.

Om første verdenskrig snakket han om armenernes tragedie, dog uten å bruke ordet folkemord, slik han gjorde i april. Det utløste en diplomatisk krise mellom Vatikanet og Tyrkia.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!