Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Paven vil gå på byen om natta for å gi bort penger. Får ikke lenger lov

- Han vil tømme kontoen til Vatikanet.

FOLKELIG: Dette bildet fra 2008 viser pave Frans på undergrunnsbanen i Buenos Aires, Argentina. Nå antyder Vatikanet at han også som pave har beveget seg i Romas gater om natta for å gi hjelp til trengende. Foto: AP/NTB Scanpix.
FOLKELIG: Dette bildet fra 2008 viser pave Frans på undergrunnsbanen i Buenos Aires, Argentina. Nå antyder Vatikanet at han også som pave har beveget seg i Romas gater om natta for å gi hjelp til trengende. Foto: AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere er han kjent for å ha sendt penger til pensjonister og fattige innvandrere, men nå kan paven ha tatt sitt veldedighetsarbeidet til nye høyder.

På en pressekonferanse i Vatikanet antyder kardinal Konrad Krajewski at pave Frans sniker seg ut om natta, utkledd som en vanlig prest, for å hjelpe hjemløse og trengende.

Jorge Mario Bergoglio valgte å ta navnet pave Frans da han ble valgt til Den katolske kirkes overhode tidligere i år. Han tok navnet etter Frans av Assisi, som er kjent som de fattiges og sykes venn. Nå viser det seg at pave Frans trolig følger opp på samme måte.

Kjent for å gå ut Det har satt fart i spekulasjonene om pave Frans virkelig har tatt seg nattlige turer i Roma for å dele ut hjelp og veldedighet til trengende bysbarn. Da han var erkebiskop i Buenos Aires var han kjent for å gå ut om natta.

- Han fant mennesker som trengte hjelp. Han satte seg ned og snakket med dem, ga dem mat og nå vil han at jeg skal gjøre det samme, sa Konrad Krajewski.

Huffington Post skriver at velinformerte kilder i Vatikanet hevder han har sneket seg ut i natta ved minst en anledning før sikkerhetsvaktene i Vatikanet fikk forklart han at det medførte en for stor sikkerhetsrisiko.

På direkte spørsmål fra journalister om pave Frans brukte å være med ham ut om natta svarte han:

- Neste spørsmål, takk!

Deler ut en million euro En talsperson fra Vatikanet sa at han ikke visste om pave Frans hadde vært med på nattlige vandringer, og at erkebiskop Krajewski ikke hadde ment å antyde det.

Kardinalen selv antydet at paven ved flere anledninger hadde gitt uttrykk for at han ønsket å få være med på de nattlige byvandringene.

- Når jeg sier til ham at jeg skal gå rundt i byen om kvelden er det en konstant risiko at han vil slå følge med meg. Det er slik han er og like etter han ble valgt som pave tenkte han ikke over at det var noe unaturlig ved dette, sa den polske kardinalen Konrad Krajewski på pressekonferansen.

I fjor delte Vatikanet ut rundt en million euro fordelt på 6500 personer som trengte hjelp. Tallene for 2013 blir trolig langt høyere.

- Paven sa til meg at saldoen på kontoen vår vil være riktig når det står på null. Da kan vi starte helt på nytt igjen. Han ba oss om ikke å investere pengene, men å bruke dem på de fattige, sier kardinalen Konrad Krajewski.

UTE PÅ TUR: Her er pave Frans ute på en kveldstur i Rio de Janeiro tidligere i år, da med betydelig følge og sikkerhetsvakter. Foto: AP / NTB Scanpix
UTE PÅ TUR: Her er pave Frans ute på en kveldstur i Rio de Janeiro tidligere i år, da med betydelig følge og sikkerhetsvakter. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media