Paven vil rehabilitere korstogene

Var visst ikke så barbariske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Vatikanet vil rehabilitere korstogene. Dette gjør de blant annet ved å sponse en konferanse som ble arrangert forrige helg på Regina Aposolorum Pontifical University i Roma.

Konferansen skulle få korstogene til å fremstå som kriger utkjempet med et nobelt mål om å gjenvinne det hellige land til fordel for kristendommen, ifølge Times Online.

Vestlig aggresjon

Mange muslimer mener korstogene har støttet opp om vestlig aggresjon mot den arabiske verden helt siden de fant sted i middelalderen.

Osama bin Ladens tilhengere hevder at de er en del av en jihad mot jøder og korstog.

Pave Johannes Paul den annen ønsket å oppnå forsoning mellom de kristne og muslimene ved å be om unnskyldning for korstogene i 2000. Men hans beklagelser skal ha irritert enkelte konservative i Vatikanet, deriblant den nye paven, ifølge Times Online.

Kan ikke historien

Professor Jonathan Riley-Smith ved universitetet i Oxford sa under konferansen at de som ønsker tilgivelse for korstogene ikke kjenner historien bak. Professoren har tidligere gått til angrep på regissøren Sir Ridley Scott. Hans siste film, Kingdom of Heaven, med Orlando Bloom i hovedrollen ble av professoren karakterisert som \'fullstendig tullete\'.

Paven vil rehabilitere korstogene

Professoren mener at muslimer i filmen fremstår som siviliserte, mens korsfarerne henges ut som barbarer.

Riley-Smith mener at korsfarerne noen ganger kunne være udisiplinerte og begå grusomme handlinger, men at det samme gjaldt muslimene.

BARE TULL: Filmen om korsfarerne, Kingdom of Heaven, var bare tull ifølge professor