Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Paven viste seg i vinduet

Første glimt etter innleggelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens pilgrimene står på St. Peters plass, er pave Johannes Paul II (84) fortsatt innlagt på Gemelli-sykehuset i Roma. I dag har han holdt messe, men måtte ha en tredjeperson til å lese opp det han skulle si. I hilsenen, som ble lest av den argentinske erkebiskopen Leonardo Sandri, sier paven at han er glad for bønnene og omtanken fra katolikker over hele verden. I talen takket han også sykehuspersonalet for alt de gjør for ham.

- Også her fra sykehuset, blant andre syke mennesker som jeg sender varme tanker til, kan jeg fortsette å tjene kirken og menneskene i verden, sier paven.

I talen benyttet han anledningen til å be alle om å tenke grundig gjennom abortspørsmålet fordi «de ufødte barna gråter». Han ba også om at folk ikke glemmer de foreldreløse barna som ikke har noe sted de hører hjemme.

Selve velsignelsen ble lest opp av paven med knapt hørbar stemme.

Paven viste seg i et åpent vindu på sykehuset, kledd i hvite klær og med krusifikset rundt halsen. Det er det første glimtet verden har fått av den aldrende paven siden innleggelsen på tirsdag. Han så ut til å være i god form og hevet hendene til velsignelse over alle som venter på utsiden av sykehuset. Deretter gjorde han korsets tegn.

På Petersplassen noen kilometer unna brøt jubelen løs da pavens velsignelsen ble vist via fire store tv-skjermer som er satt opp.

image: Paven viste seg i vinduet