Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Paven vurderer å tillate litt sex

Vurderer å lempe på sølibat-kravet for eldre menn i isolerte områder

VURDERER: Pave Frans sammen med godt voksne prester i den katolske kirke. Foto: AFP
VURDERER: Pave Frans sammen med godt voksne prester i den katolske kirke. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er mangel på prester i den katolske kirke, og pave Frans vurderer nå å lempe på kravet om at prester må leve i sølibat.

Det kommer ikke på tale å åpne opp for frivillig sølibat for katolske prester, men paven sier i et intervju med den tyske avisen Die Zeit at han vurderer å ordinere eldre, gifte menn som lever i områder med prestemangel.

Reformvennlige krefter i den katolske kirke har lenge tatt til orde for å ordinere «viri probati», latinsk for menn som beviselig har «god karakter». Slike menn har en tendens til å være eldre, og de er også ofte gift og har voksne barn.

- Vi må tenke over om viri probati er en mulighet. Vi må i så fall også bestemme oss for hvilke oppgaver de kan settes til, for eksempel i isolerte områder, sier paven i intervjuet.

- Frivillig sølibat bli ofte diskutert i denne sammenheng, særlig i områder med prestemangel. Men frivillig sølibat er ikke løsningen, understreker pave Frans.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media