Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pavens butler dømt til fengsel i halvannet år

Stjal dokumenter av «kjærlighet til kirken og paven».

DØMT: Pave Benedikts tidligere butler Paolo Gabriele (foran) er dømt til 18 måneders fengsel for å ha stjålet over tusen dokumenter fra paven og deretter lekket dem til journalister. Foto: ETTORE FERRARI / EPA / NTB SCANPIX
DØMT: Pave Benedikts tidligere butler Paolo Gabriele (foran) er dømt til 18 måneders fengsel for å ha stjålet over tusen dokumenter fra paven og deretter lekket dem til journalister. Foto: ETTORE FERRARI / EPA / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pave Benedikt XVIs tidligere butler Paolo Gabriele er dømt til halvannet års fengsel for å ha stjålet over tusen dokumenter som paven ville ha tilintetgjort.

Dommen i den spesielle rettssaken falt i Vatikanets domstol lørdag.

Dommen var mildere enn aktors påstand om tre års fengsel. Dommeren tok heller ikke hensyn til Gabrieles forsvarer, som krevde frifinnelse av sin klient.

Eksbutleren ble arrestert i mai i år, og var tiltalt for å ha stjålet dokumenter fra pavens skrivebord, kopiert dem og gitt kopiene videre til journalister.

Før dommen falt, erklærte Gabriele at han ikke var en tyv, men hadde tatt dokumentene av «kjærlighet til kirken og paven».

(NTB)