Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pavens langt fra frisk

Kan bli liggende på sykehus i lengre tid, mener en professor ved universitetet i Roma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ingen vil drømme om å skrive ham ut fra sykehuset nå, sier lege Giancarlo Cianfrone i et intervju med avisen Corriere della Sera søndag.

- Rekonvalesensen vil ikke bli kortvarig, fortsetter Cianfrone som er professor i øre-nese-halslidelser.

Den 84 år gamle paven gjennomgikk en halsoperasjon etter å ha blitt kjørt i all hast til Gemelli-sykehuset i Roma torsdag. Han fikk operert inn et lite rør i halsen for å lette pustevanskene sine, en såkalt trakeotomi-operasjon.

Cianfrone mener pavens Parkinson-sykdom også vil gjøre rekonvalesensen lengre ettersom sykdommen øker faren for komplikasjoner.

- Det vil være vanskelig for paven å puste ved egen hjelp (uten trakeotomi-røret) i flere uker, sier Cianfrone og legger til at røret nok ikke kan fjernes før det har gått om lag en måned.

Professor Marco Ranieri ved Molinette-sykehuset mener på sin side at paven kanskje må ha trakeotomi-røret i halsen permanent.

(NTB)

SKRØPELIG: Hele den katolske verden ber for at den 84-år gamle paven skal komme seg raskt etter sykdommen som har plaget ham den siste tiden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!