Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pavens liv blir tegnefilm

Vatikanet frir til barna med historien om pave Johannes Paul II.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er Vatikanet som gir ut filmen om pave Johannes Paul IIs liv og død. Den kommer ut på DVD, og har undertittelen «Hele menneskehetens venn».

- Det finnes mange filmer om pave Johannes Paul IIs liv, men ingen animerte, sier filmens produsent Jose Luis Lopez-Guardia til BBC.

For trist

Fortellerstemmene har Lopez-Guardia gitt til to hvite duer, en dagbok og en fyllepenn.

- Livet hans var så alvorstungt og trist at jeg måtte legge inn noen morsomme figurer for å appellere til barn og gjøre fortellingen lysere, sier han.

Filmen om den polsk-fødte paven er delt i to deler, og halvparten er animert. Piccolo og Fiona, som de to duene heter, geleider publikum gjennom denne delen.

Kampanje

Ifølge BBC World skal filmen oversettes til sju språk. Den er rettet spesielt mot barn som et ledd i en kampanje om å få flere unge til kirken. Vatikanet sendte flere ganger filmen i retur til produksjonsselskapet, men ønske om endringer. Det ferdige produktet er ikke sett av den nåværende paven, men er godkjent av Vatikanet.

FÅR FILM: En tegnefilm skal forteller om livet til den avdøde pave Johannes Paul II. Foto: Cavin Cooper Productions
FÅR FILM: En tegnefilm skal forteller om livet til den avdøde pave Johannes Paul II. Foto: Cavin Cooper Productions Vis mer

Superhelt

Dette er ikke første gang paven blir framstilt i tegnet form. I fjor ble han superhelt i tegneserien «El Increibile HomoPater» (Den utrolige pavemannen). Tegneserien kom ut i Colombia, og viste paven i en tettsittende rød drakt av «hellig lycra». Han hadde superkrefter og kjempet mot satan.

Men denne gang er paven seg selv. Traileren til filmen kan du se på Cavin Cooper Productions nettsted.