Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pavens makt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Pave Johannes Paul har vært på besøk i USA og talt til 100000 av sine amerikanske trosfeller om dødsstraffen som «grusom og unødvendig». - En kriminell bør få sjansen til å forbedre seg, sa kirkens øverste leder. Og han la til: - Det må gjelde også i saker der noen har utført virkelig onde handlinger. Før paven kom til St. Louis, hadde guvernøren i Missouri utsatt avrettelsen av fangen Darrel Mease av hensyn til kirkelederens besøk. Men etter talen avgjorde guvernøren at Mease skulle benådes.
  • Paven satte med dette fingeren på en av de mørkeste sidene ved det amerikanske samfunn. Den elektriske stolen og andre henrettelsesinnretninger er stadig i bruk. Dessverre later det til at slike bestialske straffer har stor tilslutning i USA, og liberalt innstilte politikere er maktesløse. Pave Johannes Paul viste seg i dette tilfellet å være sterkere. Han er nok svak i hånden, men stadig sterk i ånden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media