Apekopper

Påvist apekopper hos Oslo-besøkende

Den smittede er en reisende person fra et europeisk land hvor det er utbrudd av apekopper.

APEKOPPER: Oslo kommune har startet smittesporing etter at en utenlandsk person som besøkte hovedstaden i starten av mai, har fått bekreftet apekopper i sitt hjemland. Video: Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo kommune og Folkehelseinstittutet (FHI) har startet smittesporing etter at en utenlandsk person som besøkte Oslo i begynnelsen av mai, har fått påvist apekopper i sitt hjemland.

Det opplyser FHI i en pressemelding lørdag kveld.

Den smittede var i Oslo fra 6. til 10. mai og skal ha hatt symptomer under oppholdet, men fikk først påvist smitte etter hjemkomst, skriver FHI i en pressemelding.

Fungerende smittevernoverlege Miert Skjoldborg Lindboe i Oslo sier til TV 2 at de vet hvor vedkommende har bodd, og at de har funnet et lite antall, indirekte nærkontakter.

Får smittesporing-hjelp

Oslo kommune får bistand fra FHI i arbeidet med smittesporing, og vil nå kartlegge og kontakte de som kan defineres som nærkontakter, forteller Preben Aavitsland, overlege ved FHI, til Dagbladet.

- Grunnleggende sett er metoden for smittesporing den samme for apekopper som for andre virus. Vi kontakter de som har vært i en situasjon der det kan ha vært smittefare, og så informeres de om å følge med på eventuelle symptomer, sier Aavitsland.

Arbeidet med å kartlegge eventuelle nærkontakter, er ennå ikke ferdigstilt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.