Omikron i Norge

Påvist i minst 67 kommuner

Dagbladet har kartlagt alle landets kommuner. Sjekk om ditt hjemsted har bekreftet eller mistenkt smitte med omikron-varianten.

OMIKRON: Avdelingsdirektør i FHI, Line Vold om den økende smitten av omikron-varianten i kommunene. Programleder: Christian Fjermeros Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For 15 dager siden bekreftet Øygarden kommune de to første tilfellene av omikron-varianten, etter at to personer har kommet hjem fra en reise i Sør-Afrika.

Samme dag, bare kort tid etterpå, varsler FHI om to nye tilfeller av varianten hos reisende på Gardermoen. De fire tilfellene er starten på det som skal bli en rekke av smitteutbrudd med den nye mutanten.

Siden da har omikron-varianten også ført til at minst 105 personer er blitt smittet under et julebord på Louise restaurant & bar i Oslo, samt at 21 kommuner ble varslet, etter omikron-funn på en konferanse på Norefjell.

Det ble også bekreftet minst to tilfeller av omikron, etter Abelia-konferansen på Lysebu i Oslo.

- Jeg har hatt relativt milde symptomer – sår hals, hoste, feber, og hodepine, sa en av de smittede til Dagbladet Børsen, etter å ha fått bekreftet tilfellet.

Dagbladet har siden de første smitte tilfellene ble oppdaget, kartlagt hvor smitten har blitt påvist.

Sjekk din kommune her! Trykk på den aktuelle kommunen på mobil, eller søk etter din kommune ved å trykke på forstørrelsesglasset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.