PayPal gir ut millioner

Har du brukt betalingstjenesten PayPal? Da kan et titall millioner kroner vente på deg ...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du handlet via nettauksjonen eBay, er sjansen også stor for at du har benyttet deg av betalingstjenesten PayPal for å gjøre opp eller ta betalt for varene.

I 2001 ble PayPal saksøkt av et par brukere, og etterhvert rullet snøballen så langt at saken ble et gruppesøksmål. Et forlik ble inngått på 9,25 millioner dollar, nesten 65 millioner kroner - og nå skal disse pengene betales ut til brukerne.

Stor pott

Bakgrunnen til søksmålet var at PayPal ikke overholdt regler gitt gjennom den såkalte Electronic Fund Transfer Act (EFTA).

De som ble medlem av PayPal mellom 1. oktober 1999 og 31. januar 2004 kan melde seg for å få sin del av potten, dersom de har opplevd ubehageligheter ved sin bruk av PayPal. Dette gjelder enten om noen har misbrukt kontoen din, eller om du har opplevd at PayPal ikke har gitt deg den informasjonen du ved lov har krav på.

De kundene som kvalifiserer til å ta del i søksmålet, kan melde seg for å få en del av potten via nettstedet til forliket før 23. oktober 2004. Du har to forskjellige skjemaer du kan fylle ut. Velger du den kjappeste metoden, får du et satt beløp på 50 dollar.

Dersom du har opplevd større problemer med tjenesten, kan du oppgi langt flere opplysninger og muligens motta en langt større sum.

Noen land utelukket

PayPal selv mener at firmaet ikke har gjort noe galt, men har likevel inngått forlik for å få saken ut av verden. De har nå rettet på sine retningslinjer som følge av saken.

Brukere i Sverige og Danmark samt en rekke andre land er utelukket fra å melde seg til PayPal med krav om penger via dette søksmålet, med Norge er ikke nevnt i denne listen.

Selv om du skulle ende opp med å motta en utbetaling som følge av søksmålet, er det neppe de helt store summene det er snakk om. PayPal har i dag over 45 millioner brukere over hele verden - og mange av disse vil nok prøve å raske til seg en kjapp neve dollars ...

<B>PENGER:</B> Du kan få utbetalt noe fra PayPal, men regn ikke med at det blir så mye.