PC-selgere omsetter for 20 millioner pr. ansatt

Gründerne har tatt ut over 50 millioner i utbytte siden 2014.

SOLID VEKST: Itello har blitt en seriøs utfordrer på PC-utstyr. Foto: Piyawat Wongopass / Shutterstock / NTB/scanpix.
SOLID VEKST: Itello har blitt en seriøs utfordrer på PC-utstyr. Foto: Piyawat Wongopass / Shutterstock / NTB/scanpix.Vis mer

(Finansavisen): Høy omsetning, syltynne marginer og et stagnerende marked er hverdagen for norske PC-distributørene. Rygge-selskapet Itello har imidlertid lykkes godt, ved å droppe eget lager og trimme organisasjonen til et absolutt minimum.

Sten på sten

- Vi har bygget sten på sten, og lykkes bra med det vi har gjort både i offentlig og privat sektor, sier Ole Anders Wilskow Jenssen, gründer og daglig leder i Itello, til Finansavisen.

I 2008 forlot han, broren Øystein Wilskow Jenssen og Lars Borgestrand Norsk Data Senter – i dag Dustin – for å starte for seg selv. Med én million kroner i startkapital, begynte trioen å konkurrere med sin tidligere arbeidsgiver og selge PC-utstyr til private og offentlige virksomheter under navnet Itello.

Kun 19 ansatte

I sitt første fulle driftsår omsatte selskapet for fem millioner kroner. I fjor, ti år senere, omsatte selskapets 19 ansatte for 392 millioner, med et resultat etter skatt på 23 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Gründerne kontrollerer hele selskapet likt mellom seg, og har aldri tatt opp lån. Veksten er finansiert med selskapets overskudd, i en bransje hvor marginene er ørsmå. Løsningen har vært å produsere mer pr. hode enn selskapene de sammenligner seg med.

Solid utbytte

Ifølge Finansavisen har gründerne de seneste fire årene tatt ut 51 millioner i utbytte, mens 26 millioner er tilbakeført til selskapet.

Andre økonominyheter:
Vil vi oppleve et sjokk i markedet denne uken?
Meglerhus anbefaler ni aksjer