PC-spor kan gi svar

TØNSBERG (Dagbladet): Tips, leting eller politietterforskning har ikke klart å kaste lys over forsvinningsgåten i Tønsberg. Nå håper politiet på at Lars Gillesen Hogsnes' interesse for Internett-prat kan gi svar på hvor han gikk torsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi arbeider nå så bredt at vi vurderer å be om hjelp fra Kripos til å analysere alle data vi får inn.

Politiadvokat Jan Helge Palm og Tønsberg-politiet har ingen enkelttråd å nøste på i arbeidet med å finne ut hvor Lars Gillesen Hogsnes havnet, etter at han forlot en sammenkomst i Gimleveien på Teie i Nøtterøy kommune klokka 22.30 natt til torsdag.

Resultatløs leting

I går gikk politiet fra dør til dør på Teie, uten at noen nye spor kom opp. Samtidig søkte letemannskaper videre, og dekket store deler av Tønsberg sentrum, området langs riksvei 311 mot Tolvsrød, og området rundt hjemmet til Lars.

Resultat: Ingen konkrete spor.

Politiet står helt uten konkrete opplysninger i letingen etter Lars. Men i PC-en til Lars kan nøkkelen til gåten ligge skjult. Denne PC-en analyseres nå hos Tønsberg-politiet.

IKT-eleven Lars er lidenskapelig opptatt av Internett og chatting. På en rekke såkalte IRC-kanaler kan nettbrukere kommunisere on line med andre brukere. Under navnet OsYrus var han stadig ute og pratet digitalt på nettet, også samme dag som han forsvant.

- Lars sitter alltid ute på IRC, sier klassekameraten Gard Uchermann til Dagbladet.

- Skal han ut på byen eller andre steder, sjekker han alltid om noen andre skal ut, via Internett. Det er en god del billigere enn å bruke telefon, også vennekretsen hans bruker denne formen for kommunikasjon, sier Gard.

Dersom Lars gjorde en digital avtale, slik han pleier, er det en god sjanse for at svaret på forsvinningsmysteriet hans ligger i en datamaskin. Det skal være mulig å følge «sporene» etter at Lars jobbet på datamaskinene.

- Det ligger mye informasjon lagret i maskinen til Lars, bekrefter politiadvokat Palm. Politiet vil vurdere også å sjekke datautstyr på skolen til Lars, når hjemme-PC-en er gjennomsøkt.

Cruise-sporet

Dagbladet kjenner til at politiet også viser særskilt interesse for to andre spor som kan kaste lys over hva som har skjedd.

Minst to uavhengige kilder sier at Lars var klar for fest, og planla å dra på diskoteket Cruise i Tønsberg sentrum.

- Jeg traff Lars på dagtid på torsdag, og han spurte om jeg ville være med på Cruise samme kveld. Jeg takket nei, sier klassekameraten Gard Uchermann til Dagbladet.

Det er over to kilometer fra Gimleveien til utestedet Cruise. To tidligere klassekamerater mener å ha sett Lars i køen inn til utestedet. Men de to var beruset, og er usikre på observasjonen.

Men Lars kom trolig aldri inn på Cruise. Det populære ungdomsstedet hadde 16-årsgrense sist torsdag, og pågangen var så stor at dørene var stengt mellom 23.30 og 00.15. Da var det allerede lang kø utenfor stedet.

- Lars var ikke inne. Det var så mange som kjente ham der at noen må ha registrert ham, sier vennen Linn Marie Gundersen (17).

Politiet har avhørt ledelsen og personalet ved utestedet, uten å få noen bekreftelse på at Lars faktisk var ved eller inne på Cruise.

Hvis Lars ko m til køen ved Cruise, sto han samtidig ved inngangen til McDonald's-restauranten like ved. Den var åpen helt til klokka 23, en halv time etter at Lars gikk fra Gimleveien.

- Politiet har ikke vært her og spurt om Lars, så vidt jeg vet, sier skiftleder Øystein Kristiansen hos McDonald's.

Piratdrosjesporet

Vennene har fortalt til Dagbladet at Lars sa han sparte penger til en fest han etter planen skulle på i kveld. De tror ikke Lars hadde penger å bruke til taxi inn til byen, fest på Cruise og så taxi den drøye halvmila hjem til Anemoneveien.

Men Dagbladet kjenner til at Lars og vennekretsen ofte brukte piratdrosje på sein kveldstid. Politiet har brukt mye tid på drosjevanene til venneflokken under avhørene.

Vennene tviler på at Lars ville ta piratdrosje på egen hånd, heller ikke haike.

- Piratdrosjene er et stort problem, sier drosjesjåfører Dagbladet har snakket med. De påpeker at piratene oftest kjører fra sentrum, ikke inn til sentrum. Teie er imidlertid bare to kilometer fra sentrum.

- Vi har ikke funnet grunn til å sjekke eventuelle pirater ennå, sier politiadvokat Palm. Politiet har heller ikke sjekket ferdig eventuelle bevegelser på bankkortet og mobiltelefonen til Lars.

Godt humør

Både vennene og politiet avkrefter opplysninger om at vitner skal ha hevdet at de hadde en avtale med Lars på Cruise.

Vennekretsen forteller enstemmig at Lars var i godt humør i tida før han forsvant.

- Lars og jeg satt oppe og pratet natt til torsdag. Han var i godt humør, snakket om hvordan han gledet seg til nyttårsaften, og om at vi snart måtte flytte sammen. Vi har snakket om det en stund, sier bestekompisen Fredrik Nilsen.

DESPERAT BØNN: Her ved utestedet Cruise, som kan være det siste stedet noen så Lars, henger familiens rop om hjelp til å finne sønnen.
ET GUFS FRA KANALEN: Letemannskapene søkte gjennom kaier og lagerhus på havna i Tøsnberg i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer