PDK hevder å ha vunnet valget i Kosovo

Statsminister Hashim Thacis parti hevder å ha vunnet overlegent.

ERKLÆRER SEG SOM VINNER: Kosovos statsminister Hashim Thacis hevder at hans parti vant søndagens lokalvalg i den tidligere serbiske provinsen. Foto: REUTERS/SCANPIX
ERKLÆRER SEG SOM VINNER: Kosovos statsminister Hashim Thacis hevder at hans parti vant søndagens lokalvalg i den tidligere serbiske provinsen. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

 Statsminister Hashim Thacis parti hevder å ha vunnet en overlegen seier i søndagens lokalvalg i Kosovo.

Valget var det første siden den serbiske provinsen erklærte seg som selvstendig stat i februar i fjor, og det blir av mange sett på som et viktig steg på veien mot internasjonal anerkjennelse.

- Jeg er svært glad for å kunngjøre at Kosovos demokratiske parti (PDK) er den overbevisende vinneren av disse valgene, sa partiets nestleder Hajredin Kuci natt til mandag.

PDK var tidligere den politiske fløyen til UCK-geriljaen, som med NATOs hjelp erobret makten i den serbiske provinsen i 1999.

Valgdeltakelsen søndag var ifølge myndighetene på rundt 45 prosent, melder BBC.

Deltakelsen i den serbiske minoriteten, som utgjør rundt 120.000, skal ha vært større enn forventet, men offisielle tall forelå ikke i morgentimene mandag.

Serbia anerkjenner ikke Kosovos uavhengighet, og myndighetene i Beograd og den ortodokse kirken i Serbia oppfordret derfor kosovoserberne til å boikotte søndagens lokalvalg.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer