Peace, love & parade

Det handlet om dans og det handlet om kjærlighet. Ikke ulikt The Summer Of Love. Men i motsetning til i hippietida er noe av meningen med Sommer Parade i Oslo å stoppe dopet, ikke dansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folk hadde øyne digre som tinntallerkner da det fargerike opptoget bega seg ut i sentrumsgatene. Det er ikke vanlig i Oslo å se trailere fulle av transer, homser og heteroer i fargerike kostymer, glitter og fjær. Og det er ikke vanlig med technomusikk i gatene. I hvert fall ikke så høy at hjerterytmen påvirkes og du går i takt med musikken.

Mega-fallos

Steinhard techno tordnet ut fra høyttalerne på en trailer, dekorert med hvite og rosa ballonger. På lasteplanet danset jenter og gutter i eksotiske kostymer og samtlige hudfarger var representert.

Dette er Sommer Parade

  • Sommer Parade arrangeres av stiftelsen Sommerparaden. Seks ungdommer utgjør styret.
  • Årets parade var den tredje i rekken. Starten gikk i 1996.
  • Arrangementet forener klubbscenen i Oslo, en av verdens beste, med en fargerik parade.
  • Flere av Norges og verdens beste DJ-er deltok i technofesten som varte helt til klokka 22.00.
  • Etterpå fortsatte festen på sju ulike dance/techno-steder i Oslo.
  • Club-folket følte behov for å markere avstand til dopkulturen som utestedene har blitt forbundet med.
  • «Stopp dopet, ikke dansen!», og «Hugs, not drugs» var blant slagordene.
  • Flere tusen mennesker deltok i Sommer Parade, som vokste seg lengre og lengre fram mot Youngstorget.Inkludert rosa og gullforgylt! Bare to objekter forholdt seg helt i ro. To gigantiske peniser, støpt i plast og med en høyde på over meteren, erigert. Det er ukjent hvem som sto modell.

Gjestene på en italiensk restaurant i Grensen satte spagettien på tvers og gapte som ørreter ved synet av verdens feiteste meitemark da fallosene gled forbi. Opptoget, derimot, bare jublet, danset og vokste seg enda lengre, midt i trikkesporet mens nummer 17 bjellet hardt på Stortorget. Sjåføren på buss 37 kjørte bak toget og ble stadig mer høyrød i ansiktet.

- Vi er kulere enn klinkekuler, gaulet to fremtoninger med sjokkrosa hår og små antenner i panna. Mer selsomt enn egentlig vakkert.

Rio og Berlin

Det var nesten Rio, varmegradene inkludert, mens toget gikk gjennom sentrum mot Youngstorget. Men Berlin er forbildet, ifølge Thomas Olsson i styret for Sommer Parade.

- Berlin er ganske likt, men vi er ikke kommersielle, sa Thomas, men det var tendenser til reklameplakater og sponsa drikkevarer i Oslo også.

- Rammen er helt perfekt. Nydelig vær, topp stemning. Dette er en fin markering for klubbscenen i Oslo.

En og annen gammel hippie nikket anerkjennende, men tro om de ikke mente det manglet noe. Slike opptrinn var gjerne ledsaget av tjukk marihuanarøyk på 60-tallet. Den var fraværende. Kanskje hadde folk droppa dopet, og kanskje hadde de flytende dop eller dop i pilleform.

I hvert fall var Oslo kommunes Uteseksjon påpasselig til stede med nøktern informasjon om acid, GHB og alskens andre dop som kan kræsje hjernen din for godt.

Blant deltakerne var det ikke tegn til aggressivitet. De eneste iltre som ble reistrert var et par servitører som kanglet med ølgjester om hvor de kunne få drikke ølet sitt. En rein bagatell, ifølge politiet.

Peace, love and harmony slo til.

<B>KJEMPE: </B>damen ser skeptisk på kjempefallosen som symboliserte kjærlighet i Sommer Parade.