- Peanøtter dødeligere enn terror

Spør forfatter Joakim Hammerlin om terror 14.00.

FULL KONTROLL: Joakim Hammerlin mener vissheten om at alt kan overvåkes gjør noe med hele mentaliteten vår. Her fotografert på Oslo Lufthavn Gardermoen, der passasjerer daglig opplever resultatet av terrofrykten. Foto: Espen Røst
FULL KONTROLL: Joakim Hammerlin mener vissheten om at alt kan overvåkes gjør noe med hele mentaliteten vår. Her fotografert på Oslo Lufthavn Gardermoen, der passasjerer daglig opplever resultatet av terrofrykten. Foto: Espen Røst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| I dag lanserer Hammerlin boka Terrorindustrien, der han hevder at terrorisme ikke utgjør noen stor trussel.

— Frykten for terrorisme har imidlertid banet veien for en samfunnsutvikling mot mer overvåkning og økt kontroll. Terrorfrykten gir næring både til terroristen og terrorindustrien, sier Joakim Hammerlin til Dagbladet.

Han mener terrorindustrien har skapt et vrengebilde og lanserer de fire B-er: Bin Laden, Bush, Blackwater og BBC, som representanter for henholdsvis terrorisme, politikk, sikkerhetsbransje og massemedia.

Til hvilken pris? Nå utfordrer Hammerlin Stortinget til å legge ned veto mot EUs datalagringsdirektiv.

—?Datalagringsdirektivet vil innebære et grunnleggende skifte i norsk overvåkningspraksis. Man går fra målrettet overvåkning av enkeltpersoner til massekartlegging av borgernes elektroniske kommunikasjon. Jeg foreslår også at det nedsettes en offentlig individvernkommisjon som kan avdekke de demokratiske omkostningene av terrorbekjempelsen etter 11. september 2001. Vi har krav på å få vite hvor effektive de ulike tiltakene i forhold til å bekjempe terrorisme er, og hvilken pris de har i form av tapte rettigheter og tapt frihet, mener Hammerlin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer