Peanøttkasting er oppsigelsesgrunn

Hvis du kaster peanøtter på sjefen din, har arbeidsgiver saklig grunn til å gi deg sparken. Det mener i alle fall Arbeidsretten i Hongkong, som har gitt flyselskapet Cathay Pacific medhold i oppsigelsen av en flyger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flykaptein Scott Munro skal i april i år ha bombardert selskapets daglige leder David Turnbull med nøtter i baren på et hotell nær Chek Lap Kok-flyplassen i Hongkong. Få dager senere fikk Munro oppsigelsen i posten.

Munro fikk samtidig beskjed om at han kunne anke avgjørelsen inn for selskapet styre. Det gjorde han ikke. -Han hadde aldri noen sjanse, hadde han vel? Intet styre i verden vil gå mot selskapets daglige leder i en disiplinærsak, sier en kollega av Munro.

David Turnbull er svært upopulær blant de ansatte i Cathay Pacific, der han i 1998 innledet en serie hardhendte sparetiltak. Etter dette har han ligget i nærmest uavbrutt krangel med de ansatte i selskapet og deres organisasjoner.

Turnbull sier selv at selskapet må sørge for disiplin i rekkene, og ikke kan godta at ansatte kaster saker og ting på sine sjefer. Cathay Pacifics offisielle pressetalsmenn var i helgen ikke tilgjengelige for kommentar.

(NTB)