Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barn og oppvekst

Pedagogene tror de skal intervjues om jobben sin. De får sjokk når de skjønner hva de er med på

Kjenner du en pedagog som fortjener en takk? 

STERKE MØTER: Danske myndigheter ønsker å øke rekrutteringen - spesielt av menn - til barnehager. Deres geniale idé rører nå hundretusenvis. Video: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en video laget av barne-, undervisnings- og likestillingsdepartementet, møter barnehagepedagoger tidligere barnehagebarn.

Videoen er en del av en kampanje som går ut på å vise hvilken betyning pedagoger har for barns utvikling og trivsel.

Siden i går formiddag er videoen sett over 300 000 ganger.

- Husker du meg?

Pedagogene som har stilt opp tror i utgangspunktet at de skal intervjues om det arbeidet de har gjort med barn, skriver Berlingske Tidende.

Når de tidligere barnehagebarna så kommer inn, får flere seg et lite sjokk. Det kan også se ut som om alle kjenner igjen barna, som nå har blitt voksne.

- Husker du meg?, spør første mann ut.

- Deg glemmer jeg aldri! Husker du meg?, spør pedagogen tilbake.

LEVERES PÅ T-BANEN: Hver morgen plukker de ansatte i Tommlekollen friluftsbarnehage opp barn på stopp mellom Majorstuen og Lillevann. Video: NTB ScanpixVis mer Vis mer

«Takk for at du var min pedagog! Det pedagogiske personalet ved dagsinstitusjoner utgjør hver dag en forskjell for barns utvikling og trivsel. Denne filmen viser fem eksempler - men det er mange fler der ute. Så del filmen med en pedagog som fortjener et klapp på skulderen, med din gamle pedagog fra barnehagen, eller kanskje med pedagogen som passer på barna dine nå. For vi er nødt til å snakke om den faglige jobben pedagogene gjør for barna våre i dag - sånn at både menn og kvinner har lyst til å jobbe i landets barnehager i morgen også!», skriver departementet på Facebook.

Ni prosent menn

Ifølge danske BT utgjør menn bare 6,7 prosent av pedagogene som er ansatt i barnehagene i landet. Det mener regjeringen at er for lite.

- Kampanjen skal få menn til å se mulighetene i den pedagogiske jobben som gjøres med de minste, og se at jobben er faglig utfordrende, attraktiv og at den har en enorm betydning for barns utvikling og framtid, sier Ellen Trane Nørby (V), minister for barn, undervisning og likestilling i Danmark.

Ifølge SSB utgjorde menn ni prosent av alle barnehageansatte i Norge i 2015.

Totalt jobbet 2000 menn som pedagogiske ledere i fjor, noe som også utgjør ni prosent av alle pedagogiske ledere i barnehager i landet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!