Pedaltrøbbel også i Norge

Toyotaen kom opp i en hastighet på 176 km/t etter at gasspedalen hengte seg opp, hevder bileieren.

PEDALTRØBBEL I USA er Toyota Prius i søkelyset etter flere påståtte episoder med pedaler som henger seg opp. Nå hevdes det første tilfellet å ha funnet sted i Norge. Foto: AP
PEDALTRØBBEL I USA er Toyota Prius i søkelyset etter flere påståtte episoder med pedaler som henger seg opp. Nå hevdes det første tilfellet å ha funnet sted i Norge. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Den 49 år gamle eieren stoppet ferden ved å kjøre inn i autovernet på E 18 torsdag ettermiddag.

Skrekkslagen ringte mannen til politiet i Agder klokken 12.26 torsdag.Bekrefter samtaleHan fortalte da at gasspedalen på hans Toyota Prius hadde hengt seg opp, og at han ikke klarte å stoppe bilen. Farten var da over 100 km/timen.


- Vi forsøkte å ringe Toyota for å høre om vi kunne få råd fra dem. Før vi klarte å få tak i den lokale forhandleren, ringte mannen opp igjen. Han meddelte at han hadde kjørt inn i autovernet, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland i Agder politidistrikt til VG.Flyr inn ekspertMannen kjørte på E18 mot Lillesand da gasspedalen ifølge ham selv hengte seg opp. Han kolliderte med autovernet like utenfor Bratteheitunnelen og slapp fra sammenstøtet kun med lettere skader.


Informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge sier til avisen at Toyota flyr inn en ekspert fra Brussel fredag for å studere bilen sammen med en teknisk ekspert fra Toyota Norge. Bilen er tauet inn til en lokal forhandler i Kristiansand.TilbakekallerUlykken torsdag skal være den første av denne typen med Toyota i Norge, men internasjonalt har det vært flere lignende ulykker. Forrige mandag skar en Toyota avgårde i 144 kilometer i timen i USA.


Toyota har tilbakekalt til sammen 8 millioner biler produsert mellom 2004 og 2009 verden over på grunn av problemer med gasspedaler som henger seg opp eller gulvmatter som kan kile fast gasspedalen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer