BLOGGET PÅ ISLAMKRITISKE NETTSTEDER: Peder Jensen har vært aktiv på blant annet bloggen Gates of Vienna. Her har han uttrykt bekymring for at Europa snart vil havne i borgerkrigslignende tilstander på grunn av muslimsk innvandring, og fremmet teorier om Eurabia - at dette er en ønsket politikk basert på en avtale den vestlige, politiske eliten har inngått med land i Midt-Østen. Eurabia-teorien er sterkt kritisert og avvist av en rekke forskere.
BLOGGET PÅ ISLAMKRITISKE NETTSTEDER: Peder Jensen har vært aktiv på blant annet bloggen Gates of Vienna. Her har han uttrykt bekymring for at Europa snart vil havne i borgerkrigslignende tilstander på grunn av muslimsk innvandring, og fremmet teorier om Eurabia - at dette er en ønsket politikk basert på en avtale den vestlige, politiske eliten har inngått med land i Midt-Østen. Eurabia-teorien er sterkt kritisert og avvist av en rekke forskere.Vis mer

Peder Nøstvold Jensen (36) står fram som Fjordman

Anders Behring Breiviks idologiske helt ble avhørt i går. I dag står han fram i VG.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sitt 1500 siders lange manifest bruker den massedrapssiktede Anders Behring Breivik stor plass på sitt store idol Fjordman, den anonyme norske bloggeren som Breivik mener er den beste europeiske skribenten av i dag. I manifestet sitt har Brevik tatt med 40 av Fjordmans artikler.

I dag står Fjordman fram i VG.

Peder Jensen fra Ålesund (36) har vært jaktet på av et stort pressekorps siden manifestet ble offentliggjort.

- Jeg forstår at jeg blir et hatobjekt, sier Jensen til avisa.

Han sier til VG at han nå vil gå under jorden, og ber om at pressen ikke tar kontakt med hans familie. Overfor VG fastholder han sitt kritiske syn på islam. Han mener det finnes hyggelige muslimer, men at det er mer på tross av islam enn på grunn av. Han mener islam er en ideologi som oppfordrer til hat, vold og aggresjon.
Høyt utdannet
Jensen har mastergrad. I 2004 leverte han sin avhandling om iranske forhold, sensur og blogging. Han oppgir i innledningen at han har bodd og arbeidet i Midt-Østen i flere år. I tillegg har han studert arabisk i Bergen og Kairo.

På spørsmål fra VG om han er ekstremist, svarer Jensen:

- Nei, jeg er en som er pasjonert på det jeg skriver om. Ellers er jeg en stille person, sier Jensen til VG.

Han forteller at han fra 2009 til 2010 mottok en rekke eposter fra Breivik, som ønsket å møte ham. Dette takket Jensen nei til, han fant ikke Breivik interessant. Han tror ikke Breivik har samarbeidet med noen, fordi han etter hans oppfatning er for narsisistisk.

Jensen livedekket terrorangrepet mot Oslo på bloggen Gates of Vienna. Han var lenge sikker - som mange andre - på at en islamist sto bak.
 
Forsøkte å holde seg i skjul
Han har i løpet av uka avvist henvendelser fra pressen via bloggen Gates of Vienna, og har tidligere sagt at han synes det er svært ubehagelig å være så bredt sitert av Breivik.

Nå står han fram fordi han skjønte at navnet hans uansett snart ville bli kjent. Flere i det islamkritiske miljøet sa til Dagbladet tidligere denne uka at de kjente Fjordmans identitet, men de ville ikke gå ut med det av frykt for hans sikkerhet.

I går ble Jensen avhørt av politiet, som også har beslaglagt hans PC. Han sier at det ikke er noe å finne der av interesse.

Fikk betaling fra utlandet
Dagbladet kjenner til at har Jensen mottatt betaling for sitt arbeid for Gates of Vienna.

Sent på 2000-tallet fikk Jensen flere tusen kroner overført fra utlandet. Disse pengene kommer etter det Dagbladet erfarer fra Edward S. May.

Dette er mannen bak pseudonymet Baron Bodissey, som driver den islamkritiske bloggen Gates of Vienna. 

Lite offentlig
Jensen har vært lite til stede i den offentlige debatten under fullt navn. Han har skrevet innlegg for Sunnmørsposten, gjengitt også hos den islamkritiske bloggen Honest Thinking. Han har skrevet åpent om islam for VG i 2003, er også til stede i VGs debattforum, har deltatt i nettmøte hos Aftenposten. I tilleg har han skrevet på Dagbladet.nos gamle debattforum og skrevet et innlegg hos bloggeren Bjørn Stærk.

Dette er blant de få sporene han har lagt igjen etter seg med fullt navn.

Følte seg sensurert
Jensen begynte å ytre seg på nett tidlig på 2000-tallet, da under navnet «Norwegian kafir» på ulike blogger. Han begynte å blogge under navnet Fjordman i 2005. Denne bloggen ble lagt ned senere samme år, og Jensen fortsatte under pseudonymet Fjordman å skrive for blant annet Gates of Vienna. Han sier til VG at han begynte å blogge fordi han følte seg sensurert i den offentlige debatten. Han avviser at han har oppfordret til vold.

Siden har Jensen blant annet skrevet innlegg på Document.no, Brussels Journal, Global Politician, FrontPageMag, Jihad Watch, Faith Freedom International, Little Green Footballs, Free Republic og Daily Pundit.

Flere nettsteder har den siste uken fjernet Fjordmans bidrag, blant annet er en del forsvunnet fra Little Green Footballs, men er blitt tatt vare på av andre bloggere, som har overvåket Fjordmans aktivitet.

Familien uvitende Jensen sier at familien ikke har ant noe om hans aktivitet.

Dagbladet kjenner til at et nært familiemedlem av Jensen har bakgrunn fra ytterste venstre fløy i norsk politikk.

Han sier til VG at han har holdt seg anonym fordi han har fryktet trusler. Han tror ikke han kommer til å fortsette å blogge, og frykter islamkritiske stemmer som ham nå blir fortiet.

- Jeg har prøvd å tenke på om det er noe jeg har formulert galt, men jeg har aldri opplevd at noen har angrepet noen på grunn av det jeg skriver. Og det er mange hundretusener over hele verden som har lest det jeg har skrevet, sier Jensen til VG.