Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pedo-register fungerte ikke

Under verdenskongressen mot seksuell utnyttelse av barn i Stockholm for halvannet år siden vedtok de 120 deltakerlandene å innføre et Interpol-register for pedofilidømte. Systemet fungerer foreløpig dårlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

3000 nordmenn dømt for seksuelle overgrep mot barn er registrert i Interpol-basen. Ingen kan i dag svare på hvorfor ikke registeret fanget opp nordmannen som søndag ble pågrepet i Pattaya.

- Inndra passet

- Norsk politi burde ha inndratt mannens pass eller plassert ham i varetekt mens han ventet på å komme inn til soning, sier Kristin Krohn Devold, leder i justiskomiteen.
Synspunktet støttes av Redd Barna, som krever flere øremerkede stillinger til Kripos for å bekjempe barnesexturisme og barneporno.

Ønsker forslag

- Kom med forslag til hvordan overgriperne skal tas og hvor mye det koster, lyder Kristin Krohn Devolds oppfordring til Kripos.
Hun understreker at det er bred politisk enighet om å ta ansvar for at ikke nordmenn misbruker barn i utlandet.

- Vi er åpne for utradisjonelle etterforskningsmetoder for å avdekke pedofili, sier justiskomiteens leder.

Jeanette Åsli i Redd Barna oppfordrer norske politikere til å opprette en egen norsk sambandsordning for å effektivisere og intensivere kampen mot norske barnesexkjøpere.
Fortell hvordan overgriperne skal tas og hvor mye det koster. Barn har første prioritet.

Kristin Krohn Devold (H), leder for justiskomiteen

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!