Pedofil 60-åring uthengt i nabolaget

BERGEN (Dagbladet): - Det er et forferdelig sjokk å bli uthengt på denne måten. Jeg har tatt straffen min og gjort opp for meg, og jeg lar meg ikke tvinge bort herfra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier den tidligere pedofilidømte 60-åringen til Dagbladet. I helga ble han uthengt med fullt navn og adresse i et nabolag på Sandsli i Bergen.

- Med en «pedofil» i nabolaget kan ingen foreldre være trygge på barnas sikkerhet, lød en av setningene på plakatene som ble hengt opp på et postkassestativ.

- Det kom totalt uventet på meg. Jeg lever stille og tilbaketrukket i denne leiligheten. Det er forferdelig å bli forfulgt på denne måten, sier 60-åringen.

Ante ingenting

Han ante ingenting om plakatene før Bergensavisen tok kontakt. I dag anmelder han forholdet til politiet.

- Dette skal jeg til bunns i. Rettssikkerheten skal gjelde for meg også, slår han fast.

- Men forstår du småbarnsfamilienes bekymring?

- Nei, det gjør jeg ikke. Jeg har aldri gjort noe galt i dette nabolaget. Jeg har tatt straffen min og gjort opp for meg, og akter ikke å gjøre noe galt igjen. Jeg skal i alle fall ikke å la meg tvinge bort, påpeker 60-åringen, som har bodd i nabolaget de ti siste årene.

Får støtte

Han sier at flere i blokka han bor i, kjenner til hva han har gjort, men at de likevel støtter ham. Klager på ham på grunn av hans fortid har også blitt avvist.

- Det er klart at støtten varmer. Jeg føler jeg har et godt forhold til naboene mine. Er det noe jeg kan hjelpe med, gjør jeg det med glede.

I nabolaget er reaksjonene blandet etter at 60-åringen ble uthengt. Mange småbarnsforeldre var bekymret etter at de fikk vite om 60-åringen.

- Jeg har en sønn på tre og et halvt år, og jeg kommer til å ta forholdsregler. Jeg visste ikke at vi hadde en «sånn» i nabolaget. Min mening er at det er helt riktig at disse opplysningen kommer ut. Jeg håper han flytter, sier en i nabolaget.

60-åringens advokat var ikke tilgjengelig for kommentar i går kveld.