Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pedofil barnedrapsmann pollen-avslørt fire år etter sin død

Drapsgåte løst etter 28 år.

 DRAPSGÅTE:  Politiet har omsider klart å løse drapet på Christopher Laverack (9). Drapsmannen viste seg å være hans onkel, Melvyn Read. Foto: Humberside Police
DRAPSGÅTE: Politiet har omsider klart å løse drapet på Christopher Laverack (9). Drapsmannen viste seg å være hans onkel, Melvyn Read. Foto: Humberside Police Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Drapet på ni år gamle Christopher Laverack har så langt vært en gåte for Humberside-politiet i Nord-England.

Den lille skolegutten var barnevakt for baby-nevøen i en drøy time mens faren stakk en tur på puben for 28 år siden. Da han kom tilbake var Christopher sporløst forsvunnet.

To dager seinere ble liket av gutten funnet av politiet i Hull, England.

Gutten var slått til døde med en stump gjenstand og tekniske spor ledet mot at han også var utsatt for seksuelt overgrep.

Onkelen var drapsmannen Saken har ifølge The Guardian vært den lengstlevende drapssaken i Humberside-politiets historie. Men nå har moderne teknologi avslørt gjerningsmannen.

De nye bevisene knytter guttens onkel, Melvyn Read, til det grusomme drapet. På guttens klær ble det nylig funnet svært sjeldne pollen-sporer som også finnes i onkelens hage. Samtidig fant politiet ut at en stein funnet på åstedet også stammet fra en pyntegjenstand i onkelens hage.

Read er tidligere dømt til syv års fengsel for seksuelt overgrep, men for fire år siden døde han i fengselet av naturlige årsaker. Da han døde var han allerede i politiets søkelys, skriver Daily Mail.

Med de nye opplysningene mener altså Humberside-politiet at drapsgåten er løst.

Onkelen hadde ikke alibi for drapskvelden, og han bodde like i nærheten av stedet der niåringen ble bortført. Read eide også en bil som passet med vitnebeskrivelser fra bortførings-dagen.

Lettet mor Politiet mente at onkelen både var kapabel til å gjøre dette, og at han hadde motiv, men slet med å finne tekniske beviser for ugjerningen.

Men da han døde i 2008 forsvant også håpet om en tilståelse.

- Vi har vært i tett kontakt med Christophers mor som har uttrykt lettelse over at en del ubesvarte spørsmål nå har blitt besvart. Ikke minst er hun lettet over at identiteten til drapsmannen nå er avslørt. Hun har fortsatt problemer med å snakke om dette i offentligheten, og vi ber om at hennes privatliv respekteres, heter det i en uttalelse fra politiet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media