- Pedofil barnemorder vil drepe igjen

Mannen som kidnappet, voldtok og kvalte Samantha (5) vil trolig slå til på nytt innen kort tid. Han dumpet det nakne barneliket godt synlig for å leke katt og mus, tror etterforskerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Måten liket ble funnet på - at det ikke var gravd ned eller gjemt - og måten det var forlatt på, gjør at vi tror dette er morderens visittkort. Det er hans utfordring til oss: «Her er jeg og jeg vil slå til igjen». Derfor sier vi at fyren vil slå til på nytt, sier FBI-agent Richard Garcia til nyhetsbyrået AP.

Samantha Runnion (5) ble mandag kidnappet ved hjemmet sitt sørøst for Los Angeles, og tirsdag ettermiddag ble liket funnet 80 kilometer unna. Hun var blitt seksuelt misbrukt og kvalt før morderen dumpet henne i en kløft ved en landevei.

- Hun ble drept en gang i løpet av tirsdagen, sier sheriff Mike Carona uten å gå nærmere innpå hvordan jenta ble kvalt.

Frykter seriemorder

Obduksjonen viser at 5-åringen kan ha prøvd å kjempe mot kidnapperen i de få timene hun hadde igjen. Politiet tror mannen kan ha fått skader på armene, hendene og muligens i ansiktet. I går kveld stilte sheriffen seg utenfor jentas barndomshjem og stirret hardt inn i tv-kameraene.

- Ikke sov, ikke spis - nå kommer vi og tar deg, snerret han til morderen.

Etterforskerne har ingen hovedmistenkte i det som kan bli sommerens store menneskejakt i USA. Det grusomme drapet har rystet folk over hele landet, og nyheten har gått verden rundt. Tanken på at den pedofile barnemorderen kan slå til igjen, gjør at politiet setter store ressurser inn på å finne ham. Etterforskerne sier til USA Today at mannen kan slå til allerede innen 24 timer. De etterlyser en mann i 25-40 årsalderen med latinamerikansk utseende, en svart glattsleik og en tynn svart bart.

- Vi tror han er en serie-voldtekts-forbryter og muligens en seriemorder, sier Orange County-sheriff Mike Carona.

Livredde foreldre

Samantha-drapet er den tredje barneforsvinningen i USA som har fått massiv mediedekning i år. Mange foreldrene hadde allerede nervene i helspenn før mandagens bortføring.

Samantha Runnion var ute og lekte en gjettelek med bestevenninna Sarah Ahn, da kidnapperen tok en U-sving, og kjørte bort til dem i en lysegrønn bil med to dører. Kidnapperen fortalte at han trengte hjelp til å finne hundevalpen sin, og klarte dermed å lure Samantha bort til en parkert bil. Hun ble kastet inn i bilen foran øynene på den jevngamle venninna.

Venninna har forklart at Samantha sparket og ropte «Rop på mamma», før kidnapperen forsvant med henne. Sarah Ahn varslet de første voksne hun traff, og jakten på kidnapperen ble satt i gang øyeblikkelig. 130 politifolk og 30 FBI-agenter lette febrilsk i området rundt jentas hjem i Stanton i California.

Samanthas mor har ikke snakket med pressen etter at datteren ble funnet drept.

<B>LOVER Å TA DRAPSMANNEN: På en pressekonferanse i går fortalte sheriff Mike Carona at det var Samantha som var funnet naken i ei grøft.
<B>SAMMEN I SORGEN: Tammie Fike og sønnen Anthony (6) ber ved minnesmerket utenfor hjemmet til Samantha i Stanton, California.
<B>MENNESKEJAKT: Politiet leter etter spor i området hvor 5-åringen ble funnet.
<B>MORDERENS VISITTKORT: Etterforskerne undersøker området hvor liket ble funnet i Cleveland National Forest. De tror morderen dumpet jenta lett synlig for å vise seg for politiet.
<B>MISTET DATTERA: Tirsdag viste mamma Erin Runnion fram bilder av dattera for å få hjelp til å finne henne. Timer seinere ble liket funnet dumpet åtte mil unna.