Pedofil fange banket opp

To innsatte ved Ila soningsanstalt er siktet for grov vold mot en pedofil medfange. Nå kan blodspor på avdelingen felle de to.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 45 år gamle innsatte ble påført livstruende hodeskader 2. desember i fjor. Han overlevde overfallet, men har fått store hjerneskader og er pleietrengende, skriver Asker og Bærums Budstikke.

Materialet fra de tekniske undersøkelsene på soningsanstalten er nå analysert ferdig, og Kripos mener at analyseresultatene styrker mistanken mot de to som er siktet for voldsbruk.

- Vi har gjort avtaler med de siktedes advokater om avhør, sier politiavdelingssjef Olav Brubakk.

Brubakk vil ikke kommentere hvorvidt én eller begge av de siktede kan knyttes til overfallet ved hjelp av blodanalyser, men ifølge Asker og Bærums Budstikke kan det se ut til at politiet sitter på både tekniske bevis og vitneobservasjoner som peker i retning av de to siktede.

I utgangspunktet hevdet 45-åringen at han hadde falt og slått seg i dusjen, men han ble senere dårligere, og etterforskningen ble trappet opp.

Ti innsatte satt på samme avdeling som den pedofile mannen. De to som ble siktet for vold mot medfangen, ble umiddelbart overført til andre fengsler.