Pedofil lærer (55) risikerer forvaring

En pedofil lærer (55) risikerer ti års forvaring for å ha misbrukt mindreårige gutter. Psykiatere mener det kan være fare for gjentakelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statsadvokat Bjørn Olav Aspelund ved Oslo statsadvokatembeter har nå tatt ut tiltale mot den 55 år gamle læreren for å ha misbrukt seks unge gutter. Statsadvokaten vil vurdere å legge ned påstand om ti års forvaring.

– Det er naturlig at vi tar forbehold om forvaring i sedelighetssaker. Dette er en vurdering som må gjøres underveis, og den rettspsykiatriske erklæringen vil ligge til grunn for vurderingen, sier Aspelund til Dagbladet.

Flere fylker

Læreren ble avslørt i mai i år. I etterforskningen er det kommet fram at i alt 15 gutter er misbrukt, mens ni av sakene er foreldet. Saken har forgreininger til Finnmark, Sør-Trøndelag, Nittedal og Hadeland.

Læreren er tiltalt for to tilfeller av seksuell omgang med barn under 14 år, to tilfeller med seksuell omgang med barn under 16 år og to tilfeller for å ha befølt kjønnsorganer til mindreårige gutter.

Ifølge tiltalen skal han sommeren 2004 ha misbrukt en gutt både i Finnmark og på Hadeland. Han er også tiltalt for å ha misbrukt en annen gutt i Finnmark sommeren 2001.

Hendelsene på sommeren skal ha skjedd på hytteturer. Læreren skal da ha vært på ferie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer