Pedofil lærer fikk 84 nye år i fengsel. Nå er den totale straffen 592 år bak murene

Dømt for en rekke overgrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I april i år ble den tyrkiske barneskolelæreren Muharrem Büyüktürk dømt til 508 år i fengsel da han ble kjent skyldig i frihetsberøvelse og seksuelle overgrep mot ti barn helt ned til 12 år.

Mandag ble han dømt til ytterligere 84 år bak lås og slå etter at det kom fram at overgrepene var mer omfattende enn først antatt. Det skriver Daily Sabah.

Dermed er den totale fengselsstraffen oppe i 592 år.

Vekker avsky

Saken vekker avsky i Tyrkia, og førte blant annet til en rekke protester mot en veldedighetsorganisasjon gjerningsmannen skal ha hatt tett koblinger til.

Saken har også fått oppmerksomhet politisk. Flere av disse organisasjonene har en veldig konservativ profil, og myndighetene har gått ut og sagt at alle ikke må gres under én kam i denne saken.

Opposisjonen på sin side har kommet med krass kritikk av både styresmaktene og organisasjonene, og hevder at de ignorerer det de kaller «systematisk misbruk»

Senker den seksuelle lavalderen

Nyheten om Büyüktürk kommer bare en dag etter at det ble kjent at Tyrkia akter å senke den seksuelle lavalderen i landet.

Forfatningsdomstolen har fjernet bestemmelsen om at seksuelle handlinger mot barn under 15 år skal straffes, skriver Hurriyet Daily News.

Tingretten klaget til forfatningsdomstolen om at den nåværende loven «diskriminerer» alder. De mener at loven behandler en 14-åring likt med en fireåring i saker som gjelder seksuelle overgrep.

Vekker avsky

Den nye bestemmelsen vekker avsky blant aktivister og personer som jobber med barns rettigheter.

- Å oppheve denne bestemmelsen vil skape store problemer. Det vil føre til at barn blir utsatt for seksuelle overgrep og voldtekt, og det vil føre til at flere barn gifter seg tidlig uten å få en utdannelse, sier Nazan Moroğlu, koordinator i Istanbuls kvinneforening, til Hurriyet Daily News.

Hun er redd for at antallet barnebruder i Tyrkia vil øke drastisk. En studie utført av forskere ved universitetet Gazinatep, viste at én av tre ekteskap i Tyrkia er barneekteskap, skriver NSNBC.

Leder av Tyrkias kvinneorganisasjon, Canan Gullu sier at hun skal bringe saken til Den europeiske menneskerettighetsdomstolen.