Pedofil mann (29) gikk på ungdomsskole

Utga seg for å være 12 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Amerikanske Neil Havens Rodreick III er 29 år gammel, 173 cm høy, og veier 54 kilo. Han klarte å overbevise fire rektorer om at han var en 12 år gammel gutt.

I fjor gikk Rodreick, som tidligere er dømt for seksualforbrytelser, på Imagine School i Phoenix, Arizona, som Casey Price. Ved hjelp av hyppig barbering og teatersminke lurte han både elever, lærere og administrasjonen til å tro at han var 12 år gammel. Han gikk der i fire måneder, men ble utvist på grunn av dårlig oppmøte.

Som elev ved ungdomsskolen satte han ifølge MSNBC i gang en skate-klubb, og fikk kontakt med flere barn i alderen 13 til 17 år. I alt hadde 12 barn jevnlig kontakt med Rodreick. Ifølge politiet er både barna og foreldrene sjokkerte, men ingen av dem har meldt om overgrep.

Skjeggvekst

Det var da Rodreick skulle registrere seg på en ny skole at han ble avslørt. Her tvilte de på at fødselsattesten var ekte, og mente han måtte være mer enn 12 år gammel.

- Jeg så skjeggstubber gjennom sminken. Jeg fortalte Rodreick at 12-åringer vanligvis ikke har bart, skriver politibetjent Luis Huante i rapporten etter pågripelsen.

Familie

Rodreick bodde hos to menn, Lonnie Stiffler (61) og Robert Snow (43). Myndighetene hevder han lurte de til å tro at han var 12 år, og at han ba om å få bo hos dem. De to utga seg for å være hans bestefar og onkel, og hjalp Rodreick med registrering på de forskjellige skolene.

UNGDOMSKOLEGUTT: Neil Havens Rodreick III trakk 17 år av på alderen, og utga seg for å være 12 år gammel. Han diktet også opp en familie, bestående av bestefar (øverst), onkel og fetter. Foto: SCANPIX/ AP
UNGDOMSKOLEGUTT: Neil Havens Rodreick III trakk 17 år av på alderen, og utga seg for å være 12 år gammel. Han diktet også opp en familie, bestående av bestefar (øverst), onkel og fetter. Foto: SCANPIX/ AP Vis mer

Ifølge lokalavisa The Daily Courier innrømmer Stiffler og Snow å ha hatt et seksuelt forhold til Rodreick, og at også de trodde han var 12 år. Derfor er de begge siktet for forsøk på utuktig omgang med en mindreårig.

I tillegg til de tre er 34 år gammel Brian J. Nellis arrestert, mistenkt for å utgi seg for å være Rodreicks søskenbarn. Da politiet gjennomsøkte huset til de tre mennene fant de bilder og videofilmer som inneholdt barneporno. De fant også en video som viser en gutt mellom 10 og 13 år som blir misbrukt av Rodreick.

Så eldre ut

Robin Kaisers datter Kaitlin hadde noen timer med Casey.

- Hun husker han, at han var stille og satt bakerst i klasserommet, forteller Kaiser til New York Times.

- Hun sa han så ut som om han hadde måttet gå om igjen.