Pedofil mann (73) dømt til å bære GPS-sender resten av livet

Hevder det er ydmykende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 73 år gammel mann fra Green Bay i Wisconsin er kjent skyldig og dømt for to seksuelle overgrep mot barn. Overgrepene fant sted i 1992 og 1994.

Han ble i første omgang dømt til ti år i fengsel, fulgt av fem år med terapi på en lukket anstalt.

I 2010 ble han skrevet ut, men 73-åringen føler seg fortsatt stigmatisert. Selv om han har sonet sin straff og ikke lenger blir vurdert som en sikkerhetsrisiko for omgivelsene sine, må han gå med en GPS-enhet rundt ankelen.

Han har forsøkt å anke dommen, men en enstemmig domstol avviste anken. Det skriver avisa Washington Times.

I rettens begrunnelse kunne man lese at de ikke vurderer det som mer belastende å bære en slik sporingsenhet da mannen likevel er nevnt ved navn i registeret for seksualforbrytere.

Videre kaller de tre dommerne det et «forebyggende tiltak», og understreker at dommen er ment å beskytte barn, ikke nødvendigvis straffe overgrepsmannen.

Ifølge mannens egen advokat, er ankel-enheten et «voldsomt ingrep i hans privatliv» da den blant annet lager lyder og sender beskjeder, og at det hele oppleves som «ydmykende».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer