Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pedofil mann (73) dømt til å bære GPS-sender resten av livet

Hevder det er ydmykende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 73 år gammel mann fra Green Bay i Wisconsin er kjent skyldig og dømt for to seksuelle overgrep mot barn. Overgrepene fant sted i 1992 og 1994.

Han ble i første omgang dømt til ti år i fengsel, fulgt av fem år med terapi på en lukket anstalt.

I 2010 ble han skrevet ut, men 73-åringen føler seg fortsatt stigmatisert. Selv om han har sonet sin straff og ikke lenger blir vurdert som en sikkerhetsrisiko for omgivelsene sine, må han gå med en GPS-enhet rundt ankelen.

Han har forsøkt å anke dommen, men en enstemmig domstol avviste anken. Det skriver avisa Washington Times.

I rettens begrunnelse kunne man lese at de ikke vurderer det som mer belastende å bære en slik sporingsenhet da mannen likevel er nevnt ved navn i registeret for seksualforbrytere.

Videre kaller de tre dommerne det et «forebyggende tiltak», og understreker at dommen er ment å beskytte barn, ikke nødvendigvis straffe overgrepsmannen.

Ifølge mannens egen advokat, er ankel-enheten et «voldsomt ingrep i hans privatliv» da den blant annet lager lyder og sender beskjeder, og at det hele oppleves som «ydmykende».

- Å ha en slik gjenstand festet på kroppen, som lager hørbare lyder og fører til hyppige besøk fra politiet, er en kilde til nedverdigelse. Det minne mer om tradisjonelle straffer som var basert på skam, sier advokaten ifølge New York Post.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media