Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pedofil pasient forgrep seg på 8-åring

37-åringen ble ikke pågrepet og foreldrene på sykehuset ble ikke varslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mandag måtte politiet rykke ut til Sykehuset Buskerud etter at en pasient hadde forgrepet seg på en åtte år gammel gutt mens han var på besøk på sykehuset, skriver Drammens Tidende.

Politiet pågrep imidlertid ikke 37-åringen, som tidligere er domfelt for sedelighetsforbrytelser mot barn. Medisinsk ansvarlig mente at gjerningsmannen måtte bli på sykehuset av medisinske årsaker.

Nå er mannen siktet for utuktig omgang etter overgrepet, og er skrevet ut av sykehuset.

- Burde fått beskjed

Foreldre som hadde barn på sykehuset reagerer sterkt på at de verken ble varslet om at den sedelighetsdømte var på sykehuset eller at han hadde forgrepet seg på et barn mens han var der.

En 26-årig tobarnsmor forteller til Drammens Tidende at mannen hadde vist interesse for hennes eldste sønn.

- Han hadde veldig barnetekke, og fikk kontakt med sønnen min med en gang. Heldigvis gjorde han ikke noe med sønnen min, sier hun til avisen.

Først i går ble tobarnsmoren klar over at mannen hadde forgrepet seg på et annet barn inne på sykehuset.

VARSLET IKKE: Politi, sikkerhetsvakter og de ansatte på barneavdelingen ble varslet om at den pedofile pasienten på Sykehuset Buskerud hadde forgrepet seg. Foreldrene reagerer på at de ikke fikk beskjed. Foto: Arkivfoto Dagbladet
VARSLET IKKE: Politi, sikkerhetsvakter og de ansatte på barneavdelingen ble varslet om at den pedofile pasienten på Sykehuset Buskerud hadde forgrepet seg. Foreldrene reagerer på at de ikke fikk beskjed. Foto: Arkivfoto Dagbladet Vis mer

-Vi foreldre burde fått beskjed om at en pedofil ruslet rundt i sykehuskorridorene, sier hun.

Forstår foreldrene

Ledelsen ved sykehuset skjønner at foreldrene reagerer på at de ikke ble varslet om den pedofile pasienten. Samtidig understreker kommunikasjonssjefen at de sykehusansatte hadde taushetsplikt om mannen, men at alle de instanser som kunne informeres ble informert.

- Vi har stor forståelse for at foreldrene ble bekymret for sine barn.

- Men vi vil understreke at både politi, sikkerhetsvakter og de på barneavdelingen ble varslet umiddelbart etter at vi ble kjent med saken, sier kommunikasjonssjef Gro Bogen Nilsen ved Sykehuset Buskerud til Dagbladet.no.

Sårbar sak

Drammenspolitiet bekrefter at de rykket ut til Sykehuset Buskerud etter meldinger om den pedofile pasienten.

- Vi fikk melding om at det skulle ha foregått overgrep på sykehuset. Politiet rykket ut, registrerte mannen og satte i gang med avhør, sier etterforskningsleder Håvard Grøttland til Dagbladet.no.

image: Pedofil pasient forgrep seg på 8-åring

Han har to forklaringer på hvorfor den pedofile ikke ble pågrepet av politiet.

- Den politifaglige begrunnelsen er at vår jobb er å sikre bevis og gjennomføre avhør. Det gjorde vi, og i tillegg så var det et medisinsk behov for behandling av mannen som gjorde at han måtte bli værende, sier Grøttland.

Han tror Sykehuset Buskerud har gjort det som var nødvendig for å sikre barna på sykehuset mot nye overgrep fra den pedofile mannen.

- For å si det sånn tror jeg ikke den mannen hadde mange øyeblikk for seg selv etter det som skjedde.

Også etterforskningslederen har forståelse for at foreldrene til barna på sykehuset skulle ønske de var bedre informert både i forkant og etterkant av overgrepet.

- Vi snakker om en sak med veldig sårbare sider. På den ene siden snakker vi om en mann som har rett på personvern, på den andre siden har publikum krav på beskyttelse.

- Nå er det slik at det ikke er praktisk mulig eller tillatt å drive offentlig kunngjøring av hvor overgripere befinner seg til en hver tid, sier Grøttland.

Avhøres i neste uke

Overgrepene som den åtte år gamle gutten ble utsatt for skal ikke være av alvorlig karakter. Det er berammet dommeravhør av gutten i neste uke.