Pedofil pastor blir etterforsket på nytt for overgrep

Politiet gjenopptar saken.

SPILTE FOR GATEBARNA: Den profilerte pastoren har innrømmet overgrep på barn. Her spiller han gitar for en gruppe under et opphold i Brasil på 80-tallet. Foto: PRIVAT
SPILTE FOR GATEBARNA: Den profilerte pastoren har innrømmet overgrep på barn. Her spiller han gitar for en gruppe under et opphold i Brasil på 80-tallet. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet gjenopptar etterforskningen av en profilert pinsepastor fra Vestlandet som innrømte sexmisbruk av norske og brasilianske barn på 80-tallet, melder TV 2.

Pastoren, som arbeidet blant blant gatebarna i favelaen, har tilstått overgrep på en norsk gutt fra Haugesund og en brasiliansk gutt ved navn Paolo.

— Det vi kommer til å gjøre nå, er at vi gjenopptar etterforskningen av den såkalte Paolo-delen av denne saken, sier politimester Kåre Songstad ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til TV 2.

Nye opplysninger
Bakgrunnen er opplysninger framsatt av TV 2, hvor kilder sier overgrepene i Brasil fortsatte fram til 1995. Dermed vil de ikke være foreldet.

— Vi åpner derfor en ny etterforskning av deler av den saken knyttet til særlig tidspunktene for de straffbare handlingene, sier Songstad.

Nordmannen, som var i 10-12-årsalderen da han ble misbrukt, anmeldte det 27 år gamle overgrepet for to og et halvt år siden. Saken var imidlertid foreldet og ble henlagt, siden politiet trodde pastorens forklaring om at overgrepene tok slutt i 1990.

Politiet opplyser at pastoren nå vil bli innkalt til nytt avhør. De vil også avhøre gategutten Paolo, noe de aldri før har gjort.

- Ødela liv
Til Dagbladet.no sier den sexmisbrukte nordmannen at den kjente pinsepastoren har ødelagt livet hans, og at han fortsatt sliter med skyldfølelse for de grove overgrepene.

-Jeg lever likevel med grusomme minner, og er redd for at det finnes ofre der ute som ikke har fått hjelp, sier han til Dagbladet.no

Pastoren arbeidet i Brasil under dekke av at han skulle hjelpe gatebarna. I stedet ødela han Paolos framtid, sier nordmannen til Dagbladet.no.

— Den brasilianske gategutten Paulo håpet på å bli norsk statsborger. I stedet ble han sexmisbrukt. I dag har livet hans falt sammen, og han sitter nå i fengsel for drap på en politimann, sier det norske offeret.

Vil ikke kommentere
I mars 2007 ble pastoren oppsagt fra menigheten han hadde jobbet for i to år. I dag er han aktiv i en annen frikirkelig bevegelse.

Den pedofile pastorens advokat, Jørgen Movinkel, sier til TV 2 at han ikke er blitt kontaktet av politiet i anledning gjenopptakelsen.

— Jeg finner det overraskende, men noen flere kommentarer enn det har jeg ikke, sier Movinkel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer