Pedofil redd for å begå nye overgrep

Den pedofile 37-åringen la kortene på bordet i Oslo byrett i går. - Jeg frykter at overgrep skal skje igjen. Jeg vil ikke sette meg i slike situasjoner. Dermed basta, sa han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

37-åringen erklærte seg skyldig etter den omfattende tiltalen om en lang rekke sexovergrep mot ti gutter fra 1992 til og med april 1996. Guttene var fra seks år og oppover da overgrepene fant sted.

- Jeg har bestandig hørt at jeg har barnetekke, svarte den 37-årige sporveisbetjenten på statsadvokat Lars Frønsdals spørsmål.

I retten gikk det fram at 37-åringen hadde framstått som en hyggelig aktivitetsonkel i oslonabolaget. Han gikk på tur i skogen med guttene, brant bål, grillet pølser, padlet kano og tok dem med i småfly. Også hans to hunder fungerte som kontaktskaper overfor de unge.

Men i tillegg til friluftsliv, sto masturbasjon og oral sex på 37-åringens agenda.

- Snakket ikke

Han fortalte i går at det alltid var han som hadde tatt initiativ til de utuktige handlingene.

- Vi snakket ikke om det som hadde skjedd etterpå, sa 37-åringen.

- Så du noe til barna etter overgrepene? spurte forsvarer Harald Stabell.

- Ja, de kom tilbake. Det var som om ingenting hadde skjedd, svarte 37-åringen.

Slik var det helt til en liten gutt varslet sin mor i april i fjor. Hun varslet politiet. Da fortalte de unge sine sjokkerte foreldre om hva som hadde pågått over flere år.

- Misbrukt selv

37-åringen kan i svært liten grad gjøre rede for minner fra sin barndom. Han hadde flere kortvarige opphold på barnehjem og han fortalte at han hadde blitt seksuelt misbrukt på et barnehjem i Nittedal.

- Jeg lå i senga og ventet på at det skulle skje - kan ikke huske at jeg protesterte. Det var ikke så aller verst, sa 37-åringen i går.

En av guttene skal ifølge 37-åringen ha blitt misbrukt over 20 ganger. Til sammen er det snakk om et femtitall episoder.

Sporveisbetjenten er samboer med en kvinne.

Da han i går forklarte seg om overgrepene mot guttene brukte han uttrykk som «bort på'n», «tuklet» og «spille gitar».

Dømt før

Mannen ble dømt for sexovergrep mot to gutter i 1986. I 1987 ga Høyesterett ham betinget straff. Det er satt av en uke til saken i Oslo byrett.

Forbrytelsene har en strafferamme på 21 års fengsel.