Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pedofile kan bli avslørt av tastetrykkene sine

Ny forskning skal avsløre om barna chatter med pedofile.

AVSLØRENDE: Forskere mener de kan avsløre alder, kjønn og sosial bakgrunn etter kun ti tastetrykk. Foto: AP
AVSLØRENDE: Forskere mener de kan avsløre alder, kjønn og sosial bakgrunn etter kun ti tastetrykk. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Forskere mener de ved hjelp av verktøy som måler hastighet og rytme når du skriver på tastaturet, kan bestemme din alder, kjønn og kulturelle bakgrunn allerede etter ti tastetrykk.

Den nye teknologien er utviklet av professor Roy Maxion ved universitetet i Newcastle, og kan bli tatt i bruk for å beskytte barn som bruker chatterom på nettet.

- Roy Maxions forskning har potensial til å bli et fantastisk redskap for å bekjempe alvorlig organisert kriminalitet og for å ta pedofile, sier tidligere sjefsetterforsker i Northumbria, Phil Butler, til The Telegraph.

- Hvis barn snakker til hverandre på chatteprogrammer på nettet, kan vi tilby moderatorene teknologi som avslører voksne ved måten de skriver på tastaturet.

Butler mener teknologien også kan hindre nye overgrep fra allerede dømte pedofile.

- Det er i dag mulig å nekte dømte seksualforbrytere å bruke datamaskiner, men med den nye teknologien kan vi sikre oss på en langt bedre måte at det ikke skjer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!