Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pedofile kandidater i det svenske parlamentsvalget

Tre pedofili-dømte menn i årets valg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politikerne er dømt for å ha forgrepet seg på barnebarn og stedøtre, men har blitt værende i politikken, skriver Aftonbladet.se.

Den ene pedofili-dømte er en 50 år gammel sosialdemokratisk kandidat. Han sonet i midten av 90-tallet en 18 måneder lang fengselsstraff etter at han ble funnet skyldig i overgrep på stedatteren. Overgrepene foregikk fra jenta var åtte år gammel og tok først slutt etter fire år.

På spørsmål om hvordan dette kan påvirke han som politiker, svarer han: - Alle rundt meg vet om dette her. Jeg har vært med i politikken ganske lenge, også da dette skjedde.

Utnyttet barnebarna

En annen kandidat, en moderat fra Midt-Sverige, er dømt for å ha forgrepet seg på barnebarnet. På slutten av 90-tallet ble han dømt til to års fengsel for grov seksuell mishandling av sine barnebarn, to jenter på henholdsvis fem og seks år.

Han har delvis erkjent overgrepet, men hevder at femåringen og seksåringen  tok initiativet.

Mannen som er i 50-årsalderen står høyt oppe på Moderatenes valgliste.

Grov utukt med barn

Den tredje pedofili-dømte er en kandidat for et lokalt parti i Nord-Sverige. Han ble dømt til seks års fengsel i begynnelsen av 1990-tallet for grov utukt med barn og utukt med ungdom.

Han utsatte sin stedatteren for mishandling i ni år, fra hun var åtte år gammel. Blant annet tvang han henne til å bruke dildo mens han så på. Han hadde også sex med jenta under hennes første menstruasjon da hun var 12 år gammel.

Overgrepet ble oppdaget da kona hans fant han lukte på hennes datters brukte truser.