Pedofile uthengt på nettet

28 påstått pedofile blir på ei svensk hjemmeside uthengt med navn, adresse og bilde. Fremskrittspartiet med Jan Simonsen i spissen vil til høsten foreslå å opprette en liknende side i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Les også: Ap sier nei

52-åringen legger på røret når Dagbladet.no ringer. Han er en av 28 svenske menn som henges ut som pedofil. Ifølge den svenske siden som ligger på en utenlandsk server, ble han dømt til seks måneders fengsel for å ha tuklet med en mindreårig slektning ved 5-6 tilfeller for 10 år siden.

- Vi ønsker en Internett-side hvor pedofile oppgis med navn og bilde. Slik kan alle som ønsker det sjekke om det bor pedofile i nabolaget, sier Jan Simonsen, justispolitisk talsmann i Fremskrittspartiet til Dagbladet.no.

Til høsten vil han foreslå at Stortinget legger til rette for en slik side i offentlig regi.

Krever norsk pedobase

- Mange pedofile forgriper seg på nytt innen få år etter at de har sonet ferdig. Derfor må vi ty til midler som ville vært betenkelig overfor annen type kriminalitet, sier Simonsen.

Han vil også ha en opplysningstelefon som foreldre kan ringe for å sjekke om det bor pedofile i nærheten.

«Har du en pedofil i nabolaget?» spør den svenske hjemmesiden og skriver at alle som oppgis på siden er domfelt for pedofili. Under bildet står navn, nøyaktig adresse, fødselsnummer og saksnummer på pedofili-dommen. De anonyme mennene bak den ulovlige hjemmesiden advarer foreldre mot at de pedofile kan slå til igjen. Flere av mennene sonet ferdig dommen sin for tiår siden.

- Så lenge disse mennene er i live, kan de forgripe seg mot barn igjen. Vi ønsker ingen foreldelsesfrist for å legge pedofile ut på internett, sier Jørn L. Stang, justiskomité-representant for FrP.

Han vil ha navn, bilde og bostedsadresse i en framtidig norsk pedobase.

- Det var lenge siden

- Så lenge personer er dømt for pedofili, har de ikke samme krav på personvern som andre. Folk må få vite hvor disse mennene bor, sier Stang.

Han understreker at personene må være domfelt for pedofile forbrytelser - mistanke er ikke nok.

På den svenske siden navngis 39 voldtektsmenn på samme måte. I tillegg er flere titalls horekunder offentliggjort - deriblant nordmenn.

Dagbladet.no prøvde i dag å komme i kontakt med noen av mennene som skal være pedofile og voldtektsmenn. Utenlandsopplysningen klarte bare å finne åtte av ti på pedolista. Resten har hemmelig nummer eller er ikke oppført. Resultatet er et av fem nummer når vi tester voldtekts-lista. En middelaldrende mann vil la seg intervjue anonymt. Han kjenner ikke til hjemmesida.

- Jeg vet hva jeg har gjort og ikke gjort. Men mennesker begår feilgrep. Er det noen vits i å dra fram en ti år gammel episode, spør han.

Den britiske søndagsavisa News of the World navnga for ei uke siden flere pedofile sammen med navn, bilde og bostedsadresse. Politi og politikere advarer mot metoden, men i morgen slår avisa til igjen. Da lover de småbarnsforeldre et register med 50 navn.

FOR UTHENGING: Jan Simonsen mener alle har rett til å vite om naboen er pedofil.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer