Pedofile uthengt på nettet

28 påstått pedofile blir på ei svensk hjemmeside uthengt med navn, adresse og bilde. Fremskrittspartiet med Jan Simonsen i spissen vil til høsten foreslå å opprette en liknende side i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Les også: Ap sier nei

52-åringen legger på røret når Dagbladet.no ringer. Han er en av 28 svenske menn som henges ut som pedofil. Ifølge den svenske siden som ligger på en utenlandsk server, ble han dømt til seks måneders fengsel for å ha tuklet med en mindreårig slektning ved 5-6 tilfeller for 10 år siden.

- Vi ønsker en Internett-side hvor pedofile oppgis med navn og bilde. Slik kan alle som ønsker det sjekke om det bor pedofile i nabolaget, sier Jan Simonsen, justispolitisk talsmann i Fremskrittspartiet til Dagbladet.no.

Til høsten vil han foreslå at Stortinget legger til rette for en slik side i offentlig regi.

Krever norsk pedobase

- Mange pedofile forgriper seg på nytt innen få år etter at de har sonet ferdig. Derfor må vi ty til midler som ville vært betenkelig overfor annen type kriminalitet, sier Simonsen.

Han vil også ha en opplysningstelefon som foreldre kan ringe for å sjekke om det bor pedofile i nærheten.

«Har du en pedofil i nabolaget?» spør den svenske hjemmesiden og skriver at alle som oppgis på siden er domfelt for pedofili. Under bildet står navn, nøyaktig adresse, fødselsnummer og saksnummer på pedofili-dommen. De anonyme mennene bak den ulovlige hjemmesiden advarer foreldre mot at de pedofile kan slå til igjen. Flere av mennene sonet ferdig dommen sin for tiår siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer