Pedofili-tiltalt får være lærer

Elevorganisasjonen mener mannen burde vært utestengt til rettssaken er overstått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En lærer som står tiltalt for seksuelle overgrep mot barn får fortsette i jobben sin. Skolen kjenner til at mannen er tiltalt for overgrep mot en jente som er yngre enn 14 år. Ledelsen ved den videregående skolen i Østfold har likevel bestemt at mannen kan fortsette å undervise, melder NRK.

Leder i Elevorganisasjonen, Halvard Hølleland, reagerer på beslutningen.

– Inntil dommen kommer burde han ha vært suspendert fra undervisningen, sier han.

Lærere er siktet for å ha begått seksuelle overgrep mot sin mindreårige stedatter over en periode på seks år. Rettssaken mot ham starter i morgen.

- Ikke farlig

Det er opp til den enkelte skolen å avgjøre om en lærer skal bli suspendert eller ikke i en slik situasjon. Skoleledelsen mener det ikke er farlig for elevene at læreren fortsetter å undervise.

– Det som ligger til grunn når han får fortsette å undervise er selvfølgelig elevenes trygghet og sikkerhet, sier direktør for opplæringsavdelingen i Østfold fylke, Egil Olsen.

Nestleder Per Aahlin i Utdanningsforbundet er uenig i skolens vurdering.

- Bør ikke fortsette

– En lærer som er tiltalt bør ikke fortsette i en undervisningssituasjon. Men han må få ivaretatt sine rettigheter, slik at han er uskyldig til han er dømt, og dermed må skolen finne andre arbeidsoppgaver til han, eller gi permisjon, sier han. (ANB)