Pedofili-tiltalte nekter skyld

Åtte av de ni tiltalte erklærte seg ikke skyldig i en stor pedofilisak som startet i Oslo byrett i dag. Alle er tiltalt for utuktig omgang med en og samme mindreårige gutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gutten var på det aktuelle tidspunktet mellom 14 og 16 år. Han skal ha opptrådt aktivt overfor mennene, og ville iallfall i noen tilfeller ha kontakt med dem. Det skal ha ført til at han periodevis bodde hos og ble underholdt av pedofile, mot at han ytte dem seksuelle tjenester.

12 anmeldt

De fleste av de tiltalte er fra Oslo-området, men etter tiltalen har det skjedd overgrep mot gutten både i Bodø, Tromsø og Finnmark. Det skal ikke være snakk om en pedofiliring i den forstand at de ni kjente hverandre.

12 menn har vært anmeldt i saken. Ni av dem møter i dag i Oslo byrett med hver sin forsvarer.

Enkelte av de tiltalte har signalisert at de vil erkjenne å ha hatt sex med gutten, men at de ikke visste han var under den seksuelle lavalder på 16 år.

Hjemme hos to tiltalte menn fra Bodø er det beslaglagt både barne- og dyreporno. De er rg tiltalt for å ha misbrukt gutten.

I tillegg til påstand om at de ni dømmes etter tiltalen, har statsadvokaten tatt forbehold om at de samtidig dømmes til å betale oppreisning til gutten.