Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pedofilisiktet kan ikke kausjoneres ut

PATTAYA, THAILAND (NTB): Forkjempere for barns rettigheter i Thailand arbeider for at dommeren ikke skal tillate at den pedofilisiktede nordmannen blir løslatt mot kausjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Generalsekretær Sudarat Sereewat i organisasjonen FACE, en sammenslutning som kjemper mot utnyttelse av barn, har personlig tatt kontakt med dommeren i byen Chunburi for å forsikre seg om at han ikke vil tillate kausjon. Turistpolitiet i Pattaya har gjort det samme.

- Dommeren lovte at han ikke skulle tillate kausjon i dette tilfellet, sier Sudarat Sereewat til NTB.

I tillegg til å lede FACE, er hun engasjert av den thailandske regjeringen i arbeidet med å hindre seksuelt misbruk av barn. Hun har jobbet for å bedre barns vilkår siden 1972.

Lange straffer

Sudarat Sereewat er glad for at pågripelsen og varetektsfengslingen av den 49 år gamle mannen fra Hordaland har vakt stor oppmerksomhet i Norge.

- Denne saken er et nytt eksempel som kan tjene til å advare utlendinger mot å komme hit og misbruke våre barn, fastslår hun, og legger til at Thailand har fått nye lover som gjør at folk ikke lenger bare kan få noen til å betale seg ut fra fengsel og rømme landet.

Hun påpeker at Thailands straffelov rammer alle som har sex med barn under 15 år, uansett om det skjer frivillig fra barnets side eller ikke.

De siste årene er flere utlendinger idømt lange fengselsstraffer for seksuelt misbruk av barn. I løpet av fjoråret ble cirka 20 pedofile dømt for overgrep i Thailand. De aller fleste av dem er utenlandske turister.

En mann fra Ny-Guinea er dømt til 50 år i fengsel for seksuelle overgrep mot fem barn. Han fikk ti års fengsel for hvert av barna. En tysker som forgrep seg mot fire barn, er dømt til 43 år i fengsel.

Nordmannen som sitter varetektsfengslet i Chonburi, er siktet for sexovergrep mot tre mindreårige gutter. De tre har sagt til politiet at de fikk rundt 30 kroner per dag for å være sammen med 49-åringen. Den ene av guttene lå naken i sengen på mannens hotellrom i Jomtien da politiet pågrep ham sist søndag. 23. januar må han møte i retten.

Opprørt over bildebruk

Selv om Sudarat Sereewat er glad for oppmerksomheten saken har fått i Norge, er hun er opprørt over etter å ha sett norske avisers bildebruk. 49- åringen er sladdet og anomnymisert, mens de tre misbrukte guttene ikke er beskyttet.

- Dere beskytter denne mannen som anklaget for seksuelle overgrep mot mindreårige, men eksponerer ansiktene til våre barn. Her i Thailand foretrekker vi å beskytte ofrene i stedet for å beskytte dem som er anklaget for forbrytelser, sier den kjente forkjemperen for barns rettigheter.

Hun er heller ikke begeistret for det ryktet Pattaya har fått som et eldorado for pedofile. De fleste større turiststeder i Thailand, som for eksempel Phuket, er minst like ille, mener hun.

90 prosent av de mindreårige som prostituerer seg i Thailand, er jenter, ifølge en undersøkelse fra 1990. De fleste av dem jobber fra bordeller. Det er vanskelig å få noen oversikt over hvor mange gutter som selger seksuelle tjenester, ettersom de lever på gata.

STRAFF DEM:</B> Sudarat Sereewat, som har arbeidet for barns rettigheter i Asia siden 1972, håper pågripelsen av hordalendingen skremmer nordmenn fra å reise til Thailand for å ha sex med barn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!