Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pedofilisiktet nordmann fikk forlenget varetekt

CHONBURI (NTB): Den pedofilisiktede nordmannen som sitter fengslet i Thailand, fikk i dag rettens kjennelse for at han må oppholde seg enda 12 dager i varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

49-åringen virket medtatt og sliten etter halvannen ukes opphold i provinsfengslet i Chonburi. Med anklene lenket sammen ikledd brun fangedrakt ble nordmannen ført inn i rettssalen.

 Han forsøkte å skjule ansiktet for de norske pressefolkene, både før, under og etter rettsmøtet, og nektet å si et eneste ord til NTB.

  Hordalendingen ble i morges fraktet til rettslokalene i en buss med minst 40 andre medfanger. Som de andre var han barbeint, og hadde på seg en brun kortbukse og en kortermet skjorte i samme farge.

I jern

Rundt anklene hadde han bundet rosa tøystykker, trolig for å hindre at jernringene skal lage gnagsår. I likhet med de andre fangene hadde han et tau bundet til kjettingen mellom anklene. Tauet var festet rundt livet, slik at lenken ikke skulle subbe i gulvet.

  49-åringen ankom rettsbygningen ved 09-tida. Fangene fraktes mellom fengslet og rettsbygningen i en buss med væpnede vakter og gitter foran vunduene.

 Da nordmannen oppdaget journalistene, så han ned og prøvde å dekke til ansiktet med skjorten.

6 ½ time

Etter å ha ventet i seks og en halv time var det nordmannens tur til å gå inn i rettssalen sammen med rundt 40 andre fanger.

  Alle ble ført inn i samme rettssal der rundt halvparten satt på gulvet. Nordmannen skilte seg ut som den eneste hvite. Han så ikke nysgjerrig ut av glassdøren som mange av de andre, men satt med ansiktet i hendene og stirret ned i gulvet.

  Etter en knapp halvtime ble han plassert på en krakk i noe som liknet en vitneboks, og få minutter senere ble han ført ut av rettssalen som en av de første.

Usonet dom

Hordalendingen, som har en usonet pedofilidom hjemme i Norge, har takket nei til assistanse fra den norske ambassaden i Bangkok.

  Han har nektet å la seg avhøre på nytt av etterforskeren i Pattaya som har ansvaret for saken, uten at hans advokat er til stede. Hverken ambassaden eller politikaptein Nuengphathai Thiwakornkijkul vet hvem hans advokat er.

  I Thailand kan siktede vareteksfengsles i tilsammen 84 dager, 12 dager om gangen.

 I løpet av denne tida må politiet avgjøre om tiltale skal tas ut, før det eventuelt blir rettssak.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!