Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pedofilisiktet nordmann kan gå fri

CHONBURI (NTB): Den pedofilisiktede nordmannen som sitter fengslet i Chonburi i Thailand kan gå fri, frykter politiet i Pattaya. De har ikke fått den tilståelsen de hadde håpet på, og alle de tre antatt misbrukte guttene er sporløst forsvunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det eneste beviset politiet har er fotografier fra pågripelsen, der en naken 13-åring ligger på sengen i den 49 år gamle hordalendingens hotellrom. Mannen er siktet for seksuelle overgrep mot i alt tre mindreårige gutter.

  - Vi har et problem hvis vi ikke finner guttene. Erklærer han seg ikke skyldig for domstolen, må politiet finne alle guttene, men vi har ingen anelse om hvor de befinner seg. Hvis han nekter og guttene ikke blir funnet, kan han gå fri, sier politikaptein Nuengphathai Thiwakornkijkul i Pattaya til NTB.

  Han har ansvaret for etterforskningen, og fikk i dag tillatelse av dommeren til å avhøre nordmannen på nytt i fengselet. 49-åringen nektet imidlertid å la seg avhøre uten å ha sin advokat til stede, forteller etterforskeren.

  Den eneste muligheten for at mannen skal bli dømt hvis ingen av guttene blir funnet og han nekter skyld, er at politiet klarer å overbevise påtalemyndigheten om at de har gode nok bevis til å tiltale ham.

Mange går fri

En høyt rangert polititjenestemann i Pattaya sier til lokalavisen Pattaya Mail at det har vært en rekke saker der menn som er anmeldt for misbruk av barn, har gått fri på grunn av mangel på bevis. I andre tilfeller har dommeren latt dem gå fordi ofrene ikke har dukket opp som vitner.

  - Det er synd, men dessverre skjer det hele tiden. En pedofilisak er så sensitiv at det trengs solide bevis i retten, og det mest effektive bevis er at ofrene selv forteller retten hva som har skjedd, sier tjenestemannen.

  Han påpeker at fotografier av nakne barn ikke er noe bevis for seksuelt misbruk.

  Nordmannen ble pågrepet etter at moren til en 11 år gammel thailandsk gutt gikk til politiet og anmeldte ham for seksuelt misbruk av sønnen. 11-åringen ledet politiet til mannens hotell, der den nakne 13-åringen oppholdt seg. Få minutter senere kom også en 14 år gammel gutt fra Burma til rommet.

  14-åringen er utvist fra Thailand til Burma, men politiet har et lite håp om å finne de to andre før nordmannen må møte i retten fredag. NTB snakket med 11-åringen og hans mor sist fredag, men etter det har de flyttet til ukjent adresse. Heller ikke 13-åringen har til nå latt seg oppspore.

  Thiwakornkijkul utelukker ikke at noen har betalt barna for å holde seg borte. Politikapteinen risikerer selv straff dersom nordmannen går fri. Han kan få opp til tre dagers fengsel for tjenesteforsømmelse.

Ukjent advokat

Politiet vet ikke hvem som er nordmannens advokat. Pattaya-advokaten Visal Voradilok ble dagen etter pågripelsen kontaktet av en ukjent amerikaner som ba ham forsvare 49-åringen, men etter dette har Voradilok ikke hørt ett ord fra amerikaneren. Han sier til NTB at han ikke har snakket med nordmannen og at han heller ikke har sakspapirene. Da Thiwakornkijkul ba om å få vite hvem som er nordmannens advokat, sa han at han ikke husket navnet.

  Hordalendingen er den første nordmann som er arrestert for misbruk av barn i Thailand. Ifølge Thiwakornkijkul snakker 49-åringen litt thailandsk og forstår det meste som blir sagt. Han har vært i Thailand fem ganger, hver gang i tre til fire måneder. NTB har snakket med en rekke nordmenn som bor mer eller mindre fast i Pattaya, og alle sier at hordalendingen har vært helt anonym i det norske miljøet.

Spakere

Provinsfengselet i Chonburi huser for tiden rundt 1000 fanger, ca. 30 av dem er utenlandske, blant dem flere svensker og sveitsere.

  Ifølge Thiwakornkijkul så den pedofilisiktede hordalendingen ut til å være ved godt mot, men han var spakere enn da han ble pågrepet. Han kom inn på politiets kontor sammen med en thailandsk fange, og var ikledd den samme shortsen og t-skjorten han gikk i da han ble pågrepet.

  - Da jeg spurte ham hvordan han hadde det i fengselet, svarte han «etter forholdene bra, vil du være med inn og se?», forteller politikapteinen.

  Nordmannen ville ikke snakke med journalister i dag.

KAN GÅ FRI: Politikaptein Nuengphathai Thiwakornkijkul i Pattaya mener den pedofili-siktede hordalendingen kan gå fri dersom han nekter seg skyldig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!