Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pedofilitiltalt jobbet på 15 skoler

Politiet i Oslo advarer skoler mot 32-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For bare to måneder siden jobbet den 32 år gamle mannen ved Løkeberg skole i Bærum. I løpet av de siste ti årene har han jobbet på mer enn 15 skoler i Oslo og Akershus, i tillegg til en aktiv fritid som idrettsleder for barn og unge. Dette har han klart ved å bruke flere falsk identitet.

- Han har vært til intervju, og det virket greit. Referanser ble innhentet og det var vel det som var bakgrunnen for at han fikk et engasjement her, sier rektor Christine Borgen på Løkenberg skole, til NRK.

Ingen vandelsattest

Skolen oppdaget ikke at mannen søkte jobb med falsk identitet. Han jobbet dermed på skolefritidsordningen i to måneder, før det ble oppdaget at han var under etterforskning for seksuelt misbruk av barn.

Det er ikke mistanke om at mannen har forgrepet seg på noen barn på Løkenberg skole. Grunnen til at skolen oppdaget den falske identiteten er at de aldri mottok noen vandelsattest fra 32-åringen, slik reglene krever.

- Ved underskrivingen av ansettelsesbrevet må du vise vandelsattest. Og det var jo her noe ikke stemte, sier rektor Borgen.

Arrestert og tiltalt

Mannen har imidlertid operert lenge. Ifølge NRK har han jobbet ved mer enn 15 skoler i Oslo og Akershus.

Søndag ble han pågrepet av politiet. Han er nå tiltalt for en grov overgrepssak i Oslo. Politiet avgjør i dag om han skal fremstilles for varetektsfengsling.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling