Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pedofilt nett opererer fritt

Har misbrukt barn i 30 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et pedofilt nettverk har misbrukt barn både i Norge og utenfor landet i 30 år. Ingen stopper dem. Det kommer fram i kveldens Brennpunkt.

Kjenner til nettverket

Politiet bekrefter at de kjenner nettverket, men har ingen systematisk oversikt over hva de driver med.

- Det nettverket som vi snakker om her er et nettverk som også kjenner hverandre hva skal jeg si, i den analoge verden. Som møtes jevnlig, som har jevnlig kontakt med hverandre og som kanskje i begrenset grad benytter internett for der vet man at der er det en viss sjanse for å bli avslørt. Og det her er personer som er godt utdannet og er intelligente mennesker og som også da gjør hva de kan for å unngå å bli tatt av politiet, forteller Håvard Aksnes, politioverbetjent i Kripos med ansvar for sedelighetssaker.

Tiltalt og dømt

Mennene i nettverket har kjent hverandre i mange år, og flere har enten vært mistenkt, siktet, tiltalt eller dømt i overgrepssaker mot barn.

Allikevel driver ikke politiet noen systematisk form for etterretning. Medlemmene i nettverket går fritt rundt og kan når som helst slå til igjen og igjen.

Det pedofile nettverket opererer også i utlandet, ifølge dokumentaren. Presten Ronny Verlasco bekrefter overfor Brennpunkt at flere av nordmennene har besøkt Filippinene. Han er prest i byen Pagjasan, byen hvor nettverket hadde hovedbase på 80- og 90-tallet.

BLIR IKKE TATT: Håvard Aksnes, politioverbetjent i Kripos med ansvar for sedelighetssaker, sier at nettverket gjør det de kan for å ikke bli tatt. Illustrasjonsfoto: Scanpix
BLIR IKKE TATT: Håvard Aksnes, politioverbetjent i Kripos med ansvar for sedelighetssaker, sier at nettverket gjør det de kan for å ikke bli tatt. Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer

Et medlem i nettverket ble siktet for å ha forgrepet seg på en ung gutt i Thailand for ett år siden. Dette er den siste dokumenterte siktelsen i forbindelse med det pedofile nettverket som politiet ikke stopper.

image: Pedofilt nett opererer fritt
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media