Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pedonazi døde av hjertefeil

Sektlederen Paul Schäfer (88) sonet 20 år for sexmisbruk av 25 barn i Chile.

PÅGREPET: Eksnazien ble notorisk sektleder i Chile. Her blir han pågrepet i en politiaksjon i Argentina i 2005 etter at han hadde vært på flukt fra chilenske myndigheter. Chile dømte han for å seksuelt misbrukt 25 barn i sin sekt sør i Chile. I går døde han av en hjertefeil på et fengelssykehus i Chile. AFP/SCANPIX
PÅGREPET: Eksnazien ble notorisk sektleder i Chile. Her blir han pågrepet i en politiaksjon i Argentina i 2005 etter at han hadde vært på flukt fra chilenske myndigheter. Chile dømte han for å seksuelt misbrukt 25 barn i sin sekt sør i Chile. I går døde han av en hjertefeil på et fengelssykehus i Chile. AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Den tidligere Nazi-soldaten, tyske Paul Schäfer, døde av en hjertefeil i et fengselssykehus i Chile i går - 88 år gammel, skriver New York Times.

Schäfer er mest kjent for å ha drevet en hemmelig tysk sekt i det sørlige Chile der han seksuelt misbrukte og torturerte 25 barn. Dette sonet han en dom på 20 år for da han døde, skriver avisa.

Nazisten var også under etterforskning i forbindelse med en amerikansk jøde som forsvant på en ferietur i 1985.

Drev sekt med jernhåndDen pedofilidømte nazisykepleieren rømte etter krigen til Chile, men ikke på grunn av sin nazifortid, men på grunn av et barnehjem han drev. Der skal han ha misbrukt unge gutter og han ble siktet for forholdet. I 1961 opprettet han sekten Colonial Dignidad i Chile, ifølge avisa.

Sektlederen skal ha drevet den med jernhånd og ingen av innbyggerne skal nærmest ha hatt noe som helst kontakt med omverdenen. Han skilte kvinnene fra sine menn og barna fra foreldrene deres. Schäfer skal ha kontrollert alle intime relasjoner innenfor sekten.

Tatt i ArgentinaHan skal også ha latt Nazi-flyktninger ha opphold hos seg. Sekten eksisterer fortsatt og går nå under navnet Villa Baviera, skriver avisa.

Rundt årtusenskiftet skal det ha vært rundt 300 innbyggere der.

Da chilenske myndigheter begynte å se nærmere på Schäfers aktiviteter på slutten av 90-tallet, rømte han til Argentina. Han ble tatt i 2005 og utlevert tilbake til Chile der han fikk dommen på 20 år, skriver New York Times.

HJERTEFEIL: Kisten med Paul Schäfer kjøres vekk fra fengselet i Santiago i går. REUTERS/Patricio Valenzuela/SCANPIX
HJERTEFEIL: Kisten med Paul Schäfer kjøres vekk fra fengselet i Santiago i går. REUTERS/Patricio Valenzuela/SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!