MÅTTE GÅ: George Entwistle trakk seg som BBC-sjef etter at BBC-programmet Newsnight feilaktig beskyldte en ikke navngitt politiker for seksualforbrytelser. Navnet til Lord McAlpine kom likevel ut i sosiale medier. Foto: Andrew Winning / Reuters / NTB Scanpix
MÅTTE GÅ: George Entwistle trakk seg som BBC-sjef etter at BBC-programmet Newsnight feilaktig beskyldte en ikke navngitt politiker for seksualforbrytelser. Navnet til Lord McAlpine kom likevel ut i sosiale medier. Foto: Andrew Winning / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Pedouthengt lord får 1,7 mill kr i erstatning av BBC

Men Lord McAlpine (70) fortsetter jakten på twitterbrukerne som navnga ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Margaret Thatchers tidligere rådgiver ønsket å komme til enighet med BBC, fordi det er lisensbetalerne som får svi.

- Du kan ikke gjøre noe verre enn dette mot mennesker, sier Lord McAlpine to uker etter at BBC Newsnight anklaget en framtredende Tory-politiker for å være pedofil.

På sosiale medier ble McAlpine uskyldig identifisert som seksualforbryter.

Inn i sjelen -Det kryper inn i beina dine, det gjør deg sint, og det er ekstremt dårlig for deg å bli sint, og det kryper inn i sjelen din og du tenker at det er noe galt med verden, uttalte Lord McAlpine til BBC Radio 4.

Bare en telefon... Advokatene til Lord McAlpine har engasjert eksperter for å finne dem som har twitret eller retwitret navnet hans i forbindelse med at Newsnight knyttet seksuelle overgrep på et barnehjem i Wales til en kjent Tory-politiker.

Som kjent, viste det seg at offeret tok feil og at Newsnights redaksjon utrolig nok verken hadde forelagt kilden bilde av McAlpine eller gitt lorden tilsvarsrett.

-De kunne ha spart seg mye pine og penger ved bare å ta en telefon. Hvis de hadde ringt meg, ville jeg fortalt dem nøyaktig det de fant ut etterpå, at det var sprøyt, sier Lord McAlpine.

Vet hvem du er Jurister som jobber for ekspolitikeren oppfordrer folk som har bidratt til å spre usannheter om Lord McAlpine på twitter og andre sosiale medier til å melde seg fordi de uansett vil bli sporet opp.

-Vi vet hvem dere er og hva dere har gjort. Det er enklere å ta kontakt med oss, for i det lange løp vil det bli billigere og den beste måten å avslutte saken på, sier advokat Andrew Reid.